Лионел Меси сподели, че е предпазлив относно шансовете на Аржентина

...
Лионел Меси сподели, че е предпазлив относно шансовете на Аржентина
Коментари Харесай

Лео Меси загатна, че краят е близо: Не мисля, че ще играя още дълго

Лионел Меси показа, че е внимателен по отношение на възможностите на Аржентина на Световното състезание, подготвяйки се да изведе състава на „ албиселесте “ и в търсене на първа международна купа в своята забележителна кариера. Южноамериканският отбор е печелил шампионата на планетата два пъти – през 1978-а и 1986-а година, като нападателят загуби разногласието за трофея на Мондиала през 2014-а година. 

„ Много сме въодушевени. Попаднахме в доста приятна група, която е гладна за триумфи, само че ние ще действаме малко по малко. Знаем, че групите на Световното състезание не са лесни “, сподели офанзивният футболист на Пари Сен Жермен в изявление за Южноамериканската футболна федерация (КОНМЕБОЛ).

Откриващият мач на аржентинците на Мондиала е против Саудитска Арабия на 22 ноември в група С, която включва още тимовете на Мексико и Полша. Тимът ще изиграе последна другарска среща против ОАЕ в Абу Даби.

„ Надяваме се да стартираме Световното състезание по най-хубавия метод, с цел да посрещнем уместно всяко последващо предизвикателство, което ни следва “, продължи Меси, който се причисли към състава в понеделник.

Нападателят на ПСЖ акцентира силите на тима, воден от селекционера Лионел Скалони, и преимуществото на към този момент одобрения състав, който победи на Копа Америка предходната година.

„ Колкото повече играеш и прекарваш време на терена, толкоз повече се опознаваш със съотборниците си. Знаем качествата един на различен и какво е най-хубаво във всеки обособен миг “.

Той не има вяра да има неочакван притежател на трофея.

 „ Когато приказваме за любимци, постоянно приказваме за едни и същи тимове. Ако би трябвало да слага някои отбори над други, мисля, че Бразилия, Франция и Англия са малко над останалите. Но Световното състезание е толкоз мъчно и комплицирано, че всичко може да се случи “.

Меси, който евентуално ще изиграе последното си Световно състезание на 35 години, призна, че към този момент изцяло се е приспособил към живота в Париж след сложен дебютен сезон във френската столица, преминавайки от Барселона.

„ След този едногодишен развой, който лиши време, през днешния ден съм благополучен на мястото, на което пребивавам. Семейството ми и аз се любуваме на живота в Париж “, добави аржентинската звезда. Меси игра за ПСЖ в неделя, преди да се причисли към съотборниците си в Абу Даби, където взе участие в открита подготовка.

Накрая носителят на седем „ Златни топки “ приказва за бъдещето си във футбола като цяло:

„ Обичам да играя футбол и му се любувам. Единственото, което съм правел през целия ми живот, е да играя футбол. Със сигурност ще остана обвързван с него, макар че към момента не знам по какъв метод. Не мисля, че ще играя още дълго “.

“I love football, I love playing it and I enjoy it, the only thing I've done all my life is play football, and I'm sure that whatever I do after will be related to it, although I don't know what. I don't think I'll play much more. "

Lionel Messi admits he may retire soon.
— Football España (@footballespana_)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР