Лионел Меси ще остане в историята като един от най-добрите

...
Лионел Меси ще остане в историята като един от най-добрите
Коментари Харесай

Учени: Меси предизвиква леки земетресения в Барселона

Лионел Меси ще остане в историята като един от най-хубавите футболисти на всички времена. Неговите голове въздействат освен на страстите, само че и на околната среда. Учени от Института по естествени науки в Барселона са разкрили, че головете на Меси провокират леки трусове в региона към Камп Ноу, оповестява БиБиСи.

Предсказание от 1999, което се е сбъднало

Най-унищожителните трусове

Учените конфигурирали сеизмометър на към 500 метра от стадиона и записвали неговите индикатори по време на мачовете на Барселона. Данните демонстрират връзка сред най-силните трептения в земята и головете на тима.

Антарктида се смалява и губи от най-големите си глетчери

Учени ще търсят "изчезнали " астероиди в Антарктида

Сеизмометърът засича и ритмичните трептения на публиката по време на осъществяването на песните на тима, които са съпроводени с подскоци. Най-силни обаче остават земните трептения след гол. Учените са сравнили генерираните земни трептения от футболни почитатели и от музикални почитатели по време на концерти на стадиона. Отново най-силен пик имат вибрациите след гол. Вибрациите по време на концерт са много по-хармонични, което учените изясняват с обстоятелството, че почитателите не просто скачат, а танцуват.

Увеличават се рисковите естествени феномени у нас и по света

Учените споделят, че почнали плана най-много като опит да привлекат повече внимание и интерес към науката. Впреки това от него може да излезе и използвана услуга. Според тях посредством техния способ може да се следи придвижването на трафика в градовете, кои зони генерират най-вече прекъсвания, "тапи ", къде е прекомерно натоварено и така нататък

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР