Лион успя да забрави за разочароващото отпадане от Купата на

...
Лион успя да забрави за разочароващото отпадане от Купата на
Коментари Харесай

Освиркан от феновете си Лион стигна до обрат срещу Рен

Лион съумя да не помни за разочароващото отпадане от Купата на Франция и стигна до триумф с 3:1 в семейството си на Рен, откакто означи три гола след почивката. Амине Гуири откри резултата в интерес на гостите в 11-ата минута. След час игра Корентен Толисо изравни, а осем минути по-късно Александре Лаказет изведе отбора на Лоран Блан напред. Брадли Баркола означи третото попадение в 79-ата минута.

Лион се изкачи на седмо място в класирането и на три точки зад днешния си противник, само че възможностите му да стигне до местата, даващи право на присъединяване в евротурнирите, не са огромни.

След загубата от Нант на полуфиналите на Купата на Фрация част от почитателите не посетиха днешния дуел, а тези, които бяха на стадиона, посрещнаха тима с освирквания. Това като че ли се отрази на домакините, които започнаха нерешително дуела. Още във втората минута те можеха да получат гол след удар от въздуха на Буригео. В 11-ата минута Рен поведе след неточност на Баркола, който загуби топката в рискова зона. Гуири се възползва от това и откри резултата.

Гостите пресираха надълбоко и създаваха съществени проблеми на отбраната на Лион, която допускаше неточност след неточност. Тимът на Бруно Женесио сътвори още няколко благоприятни условия, само че не се възползва от тях. Постепенно темпото спадна и домакините поизравниха играта. След почивката отборът на Блан контролираше събитията на терена, само че при започване на втората част не сътвори нещо съществено пред вратата на противника.

В 60-ата минута мачът се промени, откакто Толисо изравни резултата. Осем минути по-късно отбраната на Рен пропусна една топка, която стигна до Лаказет и той изведе Лион напред. За капитана на домакините тове бе 18-и гол в Лига 1 за този сезон, като той има единствено едно попадение по-малко от Джонатан Дейвид и Килиан Мбапе. В 79-ата минута Брадли Баркола постави точка на разногласието, откакто с изстрел в долния ляв ъгъл направи 3:1.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР