Лион победи с 2:0 у дома Сент Етиен в дербито

...
Лион победи с 2:0 у дома Сент Етиен в дербито
Коментари Харесай

Лион спечели дербито със Сент Етиен

Лион победи с 2:0 вкъщи Сент Етиен в дербито от 27-ия кръг в шампионата на Франция. Домакините поведоха в резултата в 27-ата минута посредством Муса Дембеле, който се разписа след центриране от фаул на Мартен Терие. Превъзходството на " хлапетата " продължи и след почивката. В петата минута на спомагателното време Дембеле се разписа технично от дузпа. Най-тежкото наказване във футбола беше отсъдено за игра в наказателното поле на Тимоти Колоджешак.

Лион можеше да завоюва и по-убедително, само че нападателите направиха много пропуски. Дембеле към този момент е с 16 гола през сезона и изостава с две попадения от лидера в листата на стрелците Килиан Мбапе.

#OLASSE pic.twitter.com/fReGetAQJe
— Olympique Lyonnais (@OL) 1 март 2020 година След този триумф Лион се намира на пето място в Лига 1 с актив от 40 точки, колкото има и Монпелие. По-рано през актуалната седмица Лион победи с 1:0 вкъщи Ювентус в първи осминафинален мач от Шампионската лига, затвърждавайки мощните си изяви.

Сент Етиен е на 16-а позиция с 29 точки. “Зелените” нямат победа в последните си 6 мача. Лига 1 27 кръг, неделя 1 март  Лион 2:0краен резулат  Сент Етиен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР