Линията на бедност в област Варна през 2023 г. e

...
Линията на бедност в област Варна през 2023 г. e
Коментари Харесай

Повече от половината варненци не могат да си позволят почивка

Линията на беднотия в област Варна през 2023 година e 736.48 лева средномесечно на разположение от домакинство при 637.92 лева за страната. Под прага са били 20.3% от популацията района, като относителният дял на дамите е по-голям с 4.4 процентни пункта по отношение на този на мъжете - надлежно 22.4 и 18.0%. В съпоставяне с миналата година размерът на линията на беднотия в региона нараства с 22.6%.

Ако в приходите на семействата се включат тези от пенсии, само че се изключат компенсации, обществени и фамилни помощи и добавки, нивото на беднотия се покачва до 26.7%. При изключване на пенсиите и останалите обществени прехвърляния тогава нивото на беднотия нараства до 36.5%.

60 % от жителите на региона имат изпитват компликации да посрещнат непредвидени разноски като наложителен ремонт на жилището или колата, замяна на пералня и ледник или ненадейно заболяване. 55 % не могат да си разрешат отмора отвън дома, а 42 % не могат да си разрешат промяна на мебелировката.

17.2% изпитват ограничавания при отоплението на жилището си, както и да си разрешат консумация на месо или риба всеки втори ден. 14 изпитват усложнения при заплащането в точния момент на разноските, свързани с жилището.

15.4% от популацията живее в тежки материални и обществени ограничения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР