Линията е създадена от Националната пациентска организация с подкрепата на

...
Линията е създадена от Националната пациентска организация с подкрепата на
Коментари Харесай

Гореща линия за безплатни консултации за „педиатричните“ ваксини и за пациенти с COVID-19

Линията е основана от Националната пациентска организация с поддръжката на Vivacom и CallFlow, като телекомът обезпечава безплатните позвънявания на жителите.

Всеки работен ден, от 9 до 18 часа, всеки нуждаещ се има опция да получи безвъзмездна телефонна консултация с практикуващи медици от Коронавирус браншове, както и с епидемиолози и имунолози във връзка с имунизациите против вируса. На горещата телефонна линия родителите могат да задават и въпроси по отношение на така наречен " педиатрични " ваксини, които от 20.12.2021 година могат да се ползват на деца от 6 до 11 година

Безплатната осведомителна линия за хора с хронични болести започва през април 2020 година, като за година повече от 10 000 българи са получили медицински съвещания по телефона от разнообразни експерти, измежду които ендокринолози, кардиолози, инфекционисти, психолози и други

" Безплатната телефонна линия 0800 14 515 дава опция и навременна консултация със опитни здравни експерти, предотвратява ненужните визити в лечебните заведения и дава опция за разискване на ваксинопрофилактиката против COVID-19, в това число за деца - наболял въпрос в обществото, по който има разнообразни съпротиви ", разяснява Александър Миланов, програмен шеф на Националната пациентска организация.

" През последната година и половина станахме очевидци на това по какъв начин модерните технологии ни оказват помощ да продължим да работим, да учим и да останем по отношение на околните си хора. Горещата линия е едно от доказателствата за ролята на телемедицината в новата нормалност и за изгодите от модерните технологии за запазване на човешкото здраве. За Vivacom самодейността е и значима част от нашия ангажимент за корпоративна обществена отговорност към обществото, който е най-належащ точно в интервали, изпълнени с провокации, какъвто е сегашният ", добавя Веселка Вуткова, шеф Корпоративни връзки във Vivacom.

За повече информация за линията .

* наличие на Vivacom
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР