Линейките с пострадалите при катастрофата в Лесово няма да тръгнат

...
Линейките с пострадалите при катастрофата в Лесово няма да тръгнат
Коментари Харесай

Извънредно за фаталната катастрофа в Лесово: Военният "Спартан" кацна на летище Безмер, но получи лоши вести

Линейките с потърпевшите при злополуката в Лесово няма да тръгнат към София, защото положението на ранените е тежко.

Военният аероплан „ Спартан “ кацна на летище Безмер, с цел да транспортира до София двете дами, които бяха настанени в реанимацията на МБАЛ-Ямбол, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

На място на летището проф. Костадин Ангелов, реанимационните и травматологичните екипи на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ и болничното заведение в Ямбол направиха настояща оценка на положението на пациентките и решиха, че е нужна спомагателна стабилизация със профилирана инсталация, медицински произведения и консумативи, каквито бяха докарани със самолета.



Така до най-малко ще бъде редуциран рискът за двете дами по време на полета. Веднага след стабилизирането им военните водачи и екипите на „ Пирогов “ ще транспортират пациентките до София.

Трима мъже починаха, а 16 бяха ранени при жестоката злополука покрай границата ни с Турция тази заран. Пътнически микробус се удари в ТИР, сигналът за злополуката беше подаден в 5:48 ч. от 112 към районната координационна централа.

На място са починали трима мъже (на 59 година, 53 година и 70 г.). В МБАЛ „ Св. Пантелеймон “ са превозени 16 души, от които 11 (9 дами и 2 мъже) са приети в болница в лечебното заведение. От тях 3-ма са настанени в отделението по хирургия, 5-ма в ортопедия, а 3-ма са признати в поделение по анестезиология и интензивно лекуване.

При нужда, има обезпечена от Регионалния център по трансфузионна хематология в Стара Загора кръв, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, който отиде в Ямбол.

 Здравният министър проф. Костадин Ангелов е в Ямбол Здравният министър проф. Костадин Ангелов е в Ямбол
„ Недостатъчният надзор на лидера на микробуса, който е и един от починалите, е довел до пътния случай “, изясни на брифинг ст. контрольор Николай Крушарски от отдел „ Пътна полиция “.

Задържан е водачът на украинския тир, който е украински жител. Проба с дрегер е отчела съществуване на алкохол в кръвта му, само че в незначителни количества. Кръвната проба за алкохол на водача на буса, който е измежду починалите, е негативна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР