Линейките и ескортът, осигурен от МВР и здравното министерство, които

...
Линейките и ескортът, осигурен от МВР и здравното министерство, които
Коментари Харесай

Линейките с деца от сръбския автобус потеглиха към Калотина

Линейките и ескортът, обезпечен от Министерство на вътрешните работи и здравното министерство, които транспортират децата след снощната злополука с рейс на автомагистрала „ Тракия “, потеглиха от Стара Загора към ГКПП-Калотина. Оттам децата ще бъдат поети от сръбските управляващи.

Първо към сръбската граница се извозват малолетните и малолетните лица.

„ След като приключат процесуално-следствените дейности и пълнолетните ще бъдат по същия метод ескортирани до границата с полицейски конвой и с транспорт, обезпечен от българската страна “, разгласи по-рано през днешния ден служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Основната версия за тежкия случай, случил се в неделя вечер, е човешка неточност. Това бе доказано и от Демерджиев, и от заместник-главният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

„ Това е водещата версия - за човешка неточност. Не са налице неравности по пътя, някакви други трудности, които да са предизвикали отклонението на рейса. Не е налице и техническа нередовност, която да е зародила ненадейно по време на придвижването. Събрани са и директни свидетелства от возещите са в рейса “, сподели Сарафов.

Припомняме, че сигнал за тежкия пътен случай на Автомагистрала „ Тракия “ беше подаден нощес след 20:10. По първични данни транспортното средство е излязло от пътя и се обърнало на една страна в канавка. В рейса е имало 47 души, измежду които деца и възрастни. Те са пътували от Слънчев бряг към Сърбия. На място са пристигнали екипи на незабавна помощ и полицията, а преди тяхната поява първа помощ са оказвали пътуващи по автомагистралата, измежду които се оказало, че има и медици. 28 от пътуващите деца и възрастни са минали през лекарски прегледи, като 14 бяха настанените в болница, а трима от тях са с по-тежки контузии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР