Линдзи Греъм се подигра, че се е „унизил“ пред Тръмп на републиканската вечеря в SC

...
САЩ. Нестабилните отношения на сенатор Линдзи Греъм с Доналд Тръмп
Коментари Харесай

САЩ. Нестабилните отношения на сенатор Линдзи Греъм с Доналд Тръмп карат някои издания да казват, че висшият сенатор от Южна Каролина безсрамно омаловажава себе си, докато се стреми да остане в благоволението на избирателната база на Тръмп.

Говорейки пред тълпа от Гласоподавателите и дарителите на републиканската партия в Южна Каролина на Гала със сребърния слон в събота с участието на Тръмп като основен говорител, Греъм предупреди за последствията от пресичането на Тръмп и се пошегува как Тръмп го е победил „като барабан“. Забележките на сенатора следват събитие на Тръмп в Пикенс миналия месец, където Греъм беше освиркван в продължение на няколко минути, докато се опитваше да се обърне към привържениците на Тръмп.

Поредицата от събития накара Джо Скарбъроу от MSNBC да се подиграва на Греъм в понеделник, предполагайки, че че Греъм е достигнал ново дъно.

„Намерихме нещо общо“, каза Греъм в събота, имайки предвид Тръмп. „Започнах да го харесвам и той го харесва и това ни прекарва през 18 дупки в голф.“ Греъм също предупреди тълпата „да не се гаврите с (Тръмп) или ще съжалявате.“

„Как можахте да направите това?“ – попита Скарбъроу колегите си от шоуто си, докато се смееше. „Не мисля, че нещо си струва да се унижаваш по начина, по който Линдзи го прави.“

Последните забележки на Греъм идват на фона на спекулациите около потенциален републикански претендент на републиканските първични избори през 2026 г., когато Греъм ще бъде преизбран.

Конгресменът от Южна Каролина Ралф Норман, републиканец от Рок Хил, обмисля да кандидатства срещу Греъм, според Politico, въпреки че това решение не е взето официално.

Но това не е първото време се появиха спекулации около способността на Греъм да задържи мястото си в лицето на претендент.

През 2020 г. демократът Хайме Харисън проведе рекордна битка за набиране на средства срещу Греъм, което стимулира съобщенията, че шансовете на Греъм за преизбиране бяха потенциално слаби, особено в светлината на продължаващата му подкрепа за бившия президент Тръмп.

Греъм обаче надделя с 54% от гласовете, в сравнение с 44% на Харисън в тази надпревара.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР