Линдзи Джакобелис (САЩ) триумфира в сноубордкроса на Зимните игри в

...
Линдзи Джакобелис (САЩ) триумфира в сноубордкроса на Зимните игри в
Коментари Харесай

Ветеранката Линдзи Джакобелис най-сетне взе и олимпийско злато

Линдзи Джакобелис (САЩ) победи в сноубордкроса на Зимните игри в Пекин.

Петкратната международна шампионка най-сетне се добра до олимпийското злато, което липсваше от сбирката й.

36-годишната американка, сребърна медалистка от " Торино 2006 ", поведе още от началото на огромния край и не позволи да бъде застигната. Стигна се до драма в края на финалното втурване, само че Джакобелис удържа.

Втора на 21 стотни от секундата финишира Хлое Треспьош (Франция). Така тя заслужи второ олимпийско отличие в кариерата си след бронза в " Сочи 2014 ".

Канадката Мериета Одайн сензационно си обезпечи бронза, като приключи на 48 стотни зад Джакобелис във финалната четворка, в която беше и Бел Брокхоф (Австралия).

24-годишната Одайн имаше единствено едно класиране на подиум в Световната купа през февруари 2017 година с трето място във Фелдберг (Германия), а на огромно състезание в никакъв случай до момента не беше влизала в топ 10, само че през днешния ден се пребори за орден в най-значимото съревнование в кариерата си.

Защитаващата купата си от " Пьончан 2018 " Микела Мойоли (Италия) остана осма. Тя приключи трета в полуфиналите, а по-късно падна в дребния край, удари лицето си в прът на една врата и не продължи. Италианката получи здравна помощ край трасето, само че въпреки всичко се изправи и сама се придвижи към зоната на финала.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР