ЛИНА обявява актуалните си профилактични кампании с анализи на намалени

...
ЛИНА обявява актуалните си профилактични кампании с анализи на намалени
Коментари Харесай

Изследвания за щитовидна жлеза, витамини и яйчников резерв в „ЛИНА” през март и април

„ ЛИНА ” афишира настоящите си профилактични акции с разбори на понижени цени през месеците март и април 2024 година Те важат в независимите филиали на в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Стара Загора, Сливен и Ямбол. Направление от доктор или опазване на час НЕ са нужни. Таксата операция е 2 лева

Профилактични акции – март и април 2024

 Пълно проучване на кръв на понижена цена от 47.90 лева на 32.90 лева

Този път то включва: цялостна кръвна картина с 16 показателя;  урея; креатинин; общ белтък; албумин; холестерол; HDL-холестерол; LDL-холестерол; VLDL-холестерол; триглицериди, АсАТ; АлАТ; АФ; ГГТ; калций и фосфор. Какво ни демонстрират тези разбори? Отговорът е положението бъбреците, черния дроб, мастната и електролитната обмяна в организма.  Изследването е уместно за всички членове на фамилията – от възрастни до деца. Добре е да се прави заран на гладно.

Витамини и микроелементи по желание от: Витамин B12 на понижена цена от 20.00 лева на 16.00 лева.; Витамин D (25-Hydroxyvitamin D) на понижена цена от 25.00 лева на 19.00 лева.; Желязо (Fe) на понижена цена от 4.80 лева на 3.70 лева.; Магнезий (Mg) на понижена цена от 4.50 лева на 3.20 лева.; Калий, натрий и хлор на понижена цена от 12.60 лева на 9.20 лева

Витамините и микроелементите имат огромно значение за нашето здраве и тонус. Витамин D играе значима роля за имунната система, мозъка и нервната система, както и за контролиране равнищата на инсулин. Той е подобаващ за предварителната защита на диабет вид 1 и 2. Витамин B12 има значение за естественото действие на нервната система и за образуването на алените кръвни кафези, като дефицитът му може да докара до анемия. Нивата на желязото могат да са ориентир за това дали страдаме от желязодефицитна анемия. Магнезият е значим минерал за мускулите, нервите и сърцето. А калий, натрий и хлор са главните електролити в организма. Защо да ги изследваме? Ако мислите, че страдате от недостиг на някой от тези витамини или микроелементи, най-разумно е първо да ревизирате равнищата им и чак тогава да посегнете към хранителни добавки, които ги съдържат. Прекомерната им приложимост също може да окаже отрицателен резултат върху организма.

Препоръчително е проучванията да се вършат заран на гладно и най-малко две седмици същите витамини (с изключение на витамин D)  да не са одобрявани под формата на лекарства или хранителни добавки.

Скрит сърдечносъдов риск: липопротеин (a) и високочувствителен CRP на понижена цена от 37.00 лева на 28.00 лева

Както лекарите на „ ЛИНА ” постоянно споделят - Lipoprotein (a) е проучване, което е задоволително да се направи един път в живота. То може да разкрие непредвиден риск от инфаркт или инсулт, дължащ се на високи концентрации на тази мощно атерогенна липидна парченце, които са генетично избрани. От своя страна високочувствителният C-реактивен протеин е добре прочут маркер за оценка на риска от развиване на ССЗ и инсулт вследствие на атеросклеротични промени.

За проучванията може да бъде взета кръвна проба когато и да е на деня. Изследването на високочувствителния CRP е желателно да става след цялостно възобновяване след прекарани възпалителни болести.

Пакет „ Щ итовидна жлеза ”: FT4 и TSH на понижена цена от 26.80 лева . на 16.80 лева

FT4 и TSH са главните хормони, които отразяват функционалността на щитовидната жлеза. Те са едни от най-често назначаваните и е добре пациентите постоянно да наблюдават равнищата им. Изследванията се вършат заран на гладно, преди банкет на лекарства, както и на питиета със наличие на кофеин.



Пакет „ Щитовидна жлеза – уголемен ”: FT3; FT4; TSH; Anti – TPO на понижена цена от 55.60 лева на 39.80 лева

В този пакет с изключение на FT4 и TSH е включен още един хормон -  FT3, както и антитела - Anti – TPO. Пакетът е подобаващ както за скрининг при подозрения за болести на щитовидната жлеза, по този начин и за следене на резултата от лекуване. Отново е целесъобразно проучванията да се вършат заран на гладно и преди приема на питиета със наличие на кофеин.

Пакет „ Яйчников запас ”: LH; FSH; антимюлеров хормон (AMHplus) на понижена цена от 78.60 лева на 56.30 лева

Той е ориентиран към всички дами, които възнамеряват бременност или имат проблеми с фертилитета. Причината е, че LH, FSH и антимюлеровият хормон ( AMH) са най-подходящите хормони, които демонстрират яйчниковия запас при дамата.

Антимюлеровият хормон е най-хубавият биохимичен маркер за функционалността на яйчниците, защото се секретира от дребните растящи фоликули като по този метод отразява и запаса на яйчниците от тях. АМН може да бъде измерен когато и да е от менструалния цикъл и демонстрира минимални междуциклична вариабилност. LH и  FSH е целесъобразно да се изследват от 3-ти до 5-и ден от менструалния цикъл.

Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи лекарства или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

Андрогенни хормони: DHEA-S и тестостерон на понижена цена от 34.00 лева на 27.60 лева

Проследяването на техните равнища е целесъобразно  при редица положения – от проблеми с фертилитета до нараснало окосмяване при дамите. Определянето на тестостерон е добре да става заран до 11 ч., когато равнищата му са най-високи. За дами DHEA/S проучването е добре да се направи 1 седмица преди или 1 седмица след менструалния цикъл.

Приемът на стероидни хормони, някои лекарства както и добавки, съдържащи DHEA/S, могат да повлияят резултата.

Туморен маркер по желание: CEA; T otal PSA; F ree PSA; CA 125; CA - 15-3; CA -19 -9; AFP всеки на понижена самостоятелна цена от 19.40 лева на 14.60 лева

CEA (карцино-ембрионален антиген) се употребява при диагностиката на редица тумори, преди всичко на рака на дебелото черво и ректума.

Total PSA (простатспецифичен антиген) е единственият туморен маркер, който е приет и се употребява като скринингов маркер за рак на простатната жлеза.

Free PSA – свободен  простатспецифичен антиген - в композиция с Total PSA подкрепя диференциалната диагностика на злокачествени от доброкачествени формирания на простатната жлеза, когато стойностите на общия простатспецифичен антиген са в така наречен „ сива зона “ - от 4,0 – 10,0 ng/ml. Самостоятелното му проучване, както и проучването му при естествени равнища на Total PSA, няма диагностично значение.

 CA 125 е маркер за диагностика и надзор на лекуването на рак на яйчника.

CA 15-3 е маркер за надзор на лекуването на рак на млечните жлези и при следене за рецидиви на болестта при в началото високи равнища на маркера.

CA 19-9 е раков антиген, който се покачва при съвсем всички пациенти с тумори на стомашно-чревния тракт - рак на панкреаса, дебело черво, злобен мехур.

AFP (Алфа фетопротеин) маркерът се употребява при диагностика на първоначални тумори на черния дроб, също по този начин при разкриване на метастази от други карциноми в черния дроб.

Профилактичната акция с проучвания на туморни маркери е ориентирана най-вече към пациенти, които имат открито онкологично заболяване и подлежат на постоянно следене. Повечето от тези маркери са характерни за съответен орган, само че също по този начин е допустимо да се покачат и при съществуване на туморен развой с друга локализация, както и доста от тях могат да се покачат неспецифично при процеси, които не са с туморен генезис, най-често възпалителни промени на съответния орган. Затова е добре резултатите от тези проучвания да бъдат съветвани с доктор и интерпретирани съгласно съответното положение на пациента и в композиция с други лабораторни или образни проучвания.

Остеопороза: Бета-Кросс Лапс (Beta - CrossLaps); Остеокалцин (оsteocalcin); Паратхормон (PTH) на понижена цена от 60.60 лева на 43.80 лева

Този пакет сплотява трите най-важни проучвания за диагностиката на това заболяване: Бета-Кросс Лапс (Beta - CrossLaps) - маркер за костно разграждане, остеокалцин (Osteocalcin) - индикатор, отразяващ метаболизма на костната тъкан, и паратхормон (PTH) - главният хормон, регулиращ фосфатно-калциевия продан. Изследванията са потребни за всички дами над 55-годишна възраст, както и за дами със снижени равнища на женските полови хормони, при пациенти на дълготрайно лекуване с кортикостероиди, при недостиг на витамин D, пушачи, несъразмерна приложимост на алкохол, както и при страдащи от редица ендокринни болести, водещи до развиване на остеопороза. Този пакет е подобаващ и при следене на резултата от антирезорбтивна терапия, провеждана при остеопороза (3-6 месеца след началото на лечението).

С оглед на дневните съмнения в стойностите на паратхормона, проучването е добре да бъде направено заран до 10 ч. на гладно и преди банкет на лекарства, защото някои от тях могат да повлияят резултата.

Гастро панел: Хеликобактер пилори IgG; Гастрин; P epsinogen I ; P epsinogen II ; PG I/ PG II на понижена цена от 160.00 лева на 116.00 лева

Изследването е кръвно, а посредством изброените биомаркери може да се направи оценка на положението на лигавицата във всички отдели на стомаха. То е уместно, в случай че имате киселини, гастроезофагеален рефлукс, отичане на корема, гадене, повръщане, тежест или болежка в стомаха преди или след нахранване. Чрез него може да се откри дали организмът е бил изложен на зараза с Helicobacter pylori, дали това е довело до гастрит, дали той е атрофичен и в коя част на стомаха са локализирани измененията. Тази скринингова стратегия е доста полезна  за ранна диагностика на главните преканцерозни болести на стомаха – хеликобактер пилори зараза и атрофичен гастрит. Гастро панелът разрешава да се насочат към инвазивното ендоскопско проучване гастроскопия единствено тези пациенти, при които това е строго належащо. Извършва се на гладно като някои медикаменти, които повлияват стомашната секреция на солна киселина,  могат да повлияят резултатите от теста.

Гастро панелът е индиректен способ за оценка на положението на стомашната лигавица и не може изцяло да размени „ златния стандарт “ в диагностиката на стомашните болести – гастроскопията.

Медицинска лаборатория „ ЛИНА “ е първата в страната, която вкара месечни профилактични акции с грижа за пациента. Те важат във всеки от независимите ѝ филиали. Такса венепункция: 2 лева

 

 

 

*публикация

 

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР