Lime, компанията за наемане на електрически велосипеди и скутери, взе

...
Lime, компанията за наемане на електрически велосипеди и скутери, взе
Коментари Харесай

Lime капсулира QR кодовете на е-скутерите в Лондон


Lime, компанията за наемане на електрически колела и скутери, взе решение да модифицира своите транспортни средства, с цел да попречи на вандалите да отлепват QR кодовете от машините. Сега тя ще ги капсулира с пластмасово покритие, с цел да направи мъчно увреждането.

За да наеме транспортно средство, клиентът би трябвало да сканира QR кода благодарение на приложението Lime. В последно време обаче клиентите в Лондон и Ню Йорк се оплакват, че доста от е-тротинетките и е-велосипедите са с обелени или изчегъртани кодове, което всъщност прави устройствата неизползваеми.

Lime сподели, че казусът е дело на вандали. Фирмата стартира да запечатва QR кодовете под пластмасов пласт покритие, с цел да попречи на унищожителите на стикерите. Компанията сподели пред BBC, че по нейни данни, кодовете нормално се отстраняват не от консуматори на Lime, надяващи се да си запазят скутер за персонално прилагане, а от „ асоциални хора “, които въобще не са консуматори на услугата.

Електрическите скутери станаха известни в доста градове в Европа и по света напоследък. С повишаването на известността им обаче се надигна и вълна на възмущение, тъй като нерядко возещите се на е-скутери се движат по метод, рисков за близките. Карането по тротоари, стрелкането сред пешеходците, лъкатушенето сред колите по пътя и редица други недомислени дейности породиха възходящо неодобрение измежду обществеността. От Lime обаче не споделиха дали имат данни за претекстовете на вандалите, изчегъртали QR кодовете от транспортните й средства.

За сметка на това компанията споделя, че потреблението на нейните е-скутери в Манчестър се е нараснало с 40% по време на недостига на горива, до момента в който потреблението на е-скутери и е-велосипеди в Лондон се е нараснало с 20%. Известно е единствено, че по-голямата част от вредите по дребните транспортни средства са породени не от консуматори, а от странични хора.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР