Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на ЕС,

...
Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на ЕС,
Коментари Харесай

Подписаха в София Директивата за командироването на работници


Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, и Антонио Таяни, ръководител на Европейския парламент, подписаха през днешния ден обновените правила за командироване на служащи, контрактувани от Българското председателство по време на неговия мандат. След като влязат в действие, новите правила ще подсигуряват заетите лица в целия Европейски съюз да получават еднообразно възнаграждение за положения от тях труд, като по този метод ще открият верния баланс сред интереса на трудещите се и бизнеса. Срокът за транспониране и датата на използване ще бъдат две години след влизане в действие на Директивата.

По време на своя мандат, Българското председателство сплоти държавите-членки към общи позиции по разпоредбите за съгласуване на общественото обезпечаване в Европейски Съюз, по салдото сред професионалния и персонален живот за родители и настойници, както и по по-справедливите условия на труд. След като се одобряват, тези актове ще дадат нови и по-ефективни права на жителите, като по този метод се слагат основите на Европейския дирек на обществените права.

Министър Павлова и ръководителят на Екологичен потенциал Таяни подписаха и още два законодателни акта, които бяха финализирани по време на Българското председателство – за инспекция за пропорция преди приемане на ново контролиране за специалностите и за мониторинг и докладване на излъчвания на CO2 и разхода на гориво от нови тежкотоварни транспортни средства.

Правилата за инспекция за пропорция целят хармонизиране на метода, по който се извършват инспекциите за пропорция преди държавите-членки да вкарват ново контролиране за специалностите. Те ще усилят прозрачността по методите, по които се контролират избрани специалности в държавите-членки. Това ще подсигурява националните ограничения да бъдат пропорционални, и че няма да се лимитира нецелесъобразно достъпа до професионална активност и че няма да се основават неоправдани спънки на пазара по интернет.

Регламентът за мониторинг и докладване на излъчванията на CO2 и разхода на гориво на нови тежкотоварни транспортни средства съставлява част от цялостните старания на Европейски Съюз за ограничение на излъчванията на CO2 и е крачка към конкурентоспособна ниско-въглеродна стопанска система.

Повече информация по отношение на законодателните актове, подписани през днешния ден, можете да намерите тук, тук и тук.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР