Лилия Недева става началник на дирекция Здравеопазване“ към Община Пловдив.

...
Лилия Недева става началник на дирекция Здравеопазване“ към Община Пловдив.
Коментари Харесай

Предизвестено! Ексдепутат поема здравеопазването в Пловдив

Лилия Недева става шеф на дирекция „ Здравеопазване “ към Община Пловдив. Ексдепутатът е спечелила втория стадий на състезанието, класирайки се на финала с 137,8 т.. На второ място с 93т. е някогашната кметица на Крумово Румяна Самоковарева, която бе единственият различен кандидат за шефския пост.
Прочетете още
Припомняме, че со момента Лилия Недева бе назначена за краткотрайно изпълняващ длъжността и за малко се смяташе, че при състезанието няма да има с кого да се конкурира. Самоковарева, която бе позволена на първо класиране, разгласи пред кореспондент на TrafficNews , че няма да се яви на втори кръг – явно е трансформирала решението си.

В този кръг претендентите трябваше да показват писмена разработка на тематика " Съвременни трендове и цели в развиването на здравната политика на община Пловдив “, а по-късно да положат и устно изявление.Разработката на Недева е получила оценка 4,60, а някогашната кметица е оценена с 4-ка. На изявлението ексдепутатът е получила 31 т., което е с съвсем 11т. повече от резултата Самоковарева. Това излиза наяве от формуляр, оповестен онлайн от Община Пловдив. Така след умножение по съответните коефициенти Недева е спечелила позицията с близо 45т. преднина.

Длъжността шеф, която тя ще извършва, е обвързвана с създаването и провеждането на политиката на община Пловдив в областта на опазването на здравето, стопанска система на опазването на здравето, лекарствената политика, възлагане и ръководство на общинските здравни заведения. За това Недева ще получава до 2400 лв. месечно заплащане.

Част от условията към нея са да имат учебен ценз в областта на стопанска система или здравен мениджмънт, като имат най-малко магистърска степен. Следва да имат и насъбран управителен административен опит. Наша информация обаче сподели, че в професионалната кариера на Недева на никое място не проличава да се занимавала със опазване на здравето.

Тя обаче бе назначена за краткотрайно изпълняваща длъжността незабавно след отстраняването на доктор Калин Калинов, който бе отпред на дирекцията през миналите години. Непосредствено след рокадата Недева се похвали в персоналния си профил във Facebook, че стартира работа на съответната позиция, което разсъни известни подозрения до каква степен тя разглеждаше поста като „ незает “, или в това намерено декларира желанието си да го заеме трайно без значение от предоставения конкурс.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР