Лили Иванова е продала фаталния апартамент в затворения комплекс „Силвър

...
Лили Иванова е продала фаталния апартамент в затворения комплекс „Силвър
Коментари Харесай

Лили продаде фаталния апартамент - slava.bg

Лили Иванова е продала съдбовния апартамент в затворения комплекс „ Силвър Сити “, за който преди няколко години я съдиха съседите, написа вестник „ Телеграф “.

Жилището се намира до Южния парк наоколо до американското посолство в местността Кръстова вада. Изпълнителката на „ Панаири “ е трябвало да заплаща такса поддръжка в комплекса, която включва разноските за чистачка, градинар, водопроводчик, асансьор, противопожарна сигурност и още куп други действия. Вероятно не го е правила, защото не обитава в жилището, само че сходна такса е наложителна за всеки собственик на парцел в затворен комплекс.

Затова домоуправителят Георги Хаджитодоров бе завел дело в районния съд против певицата по член 410 от Граждански процесуален кодекс, което е за неплатени парични суми до 25 000 лева Едновременно с това бе пуснал още един иск за забрана на парцела и без да я питат дали ще се издължи, са приложили едното дело към другото. Разбрала, че ще би трябвало да се изправя пред съда, Лили незабавно е звъннала на домоуправителя да си оправят сметките.

Така 3 месеца по-късно, на 25 юни 2016 година, делото е прекъснато, откакто тя си е платила насъбраните отговорности, а Хаджитодоров е отдръпнал желае си. След като е паднала възбраната, Лили решила, че при първа опция ще се отърве от съдбовния парцел. Затова пуснала публикация за продажбата му, а през ноември 2019 година договорката е финализирана. Купувачът е 32-годишен мъж, който има компания за търговия и е член на съдружие ДУЛО.

Той е броил 342 270 лева на примата, която бе господарка на жилището тъкмо 10 година През 2009 година го купи за 201 430 лева, което прави облагата й съвсем 150 хилядарки. Неин съсед в комплекса бе най-хубавият европейски голф състезател англичанинът Ник Фалдо, закупил 2 жилището.

С цели два нови жилището е попълнила благосъстоянието си фолкпевицата Емануела. Тя е броила за тях над 400 000 лева, като и двата се намират в столичния квартал „ Манастирски ливади “. Последната й договорка е от 22 май 2020 година Тя е с водеща компания за недвижими парцели за апартамент от 118 кв. м., находящ се на четвъртия етаж в затворен комплекс.

Към него има и 27 кв. м. гараж и за всичко изпълнителката на „ Нотариално удостоверен “ е дала 188 150 лева Половин година по-рано, през ноември 2019 година, тя си е напазарувала още едно жилище в квартала, като го е купила персонално от 68-годишна жена. Имотът се намира на втори надпартерен етаж и включва гаражна клетка от 14 кв. м. и 55 кв. м. мазе. Всичко това е излязло на Емануела общо 254 257 лева

С два нови жилището на същата обща стойност (446 701 лева.) може да се похвали и артистът Асен Блатечки. Докато певицата ги е платила кеш, той е изтеглил огромен заем през декември 2019 година Жилищата са едно над друго на втория и третия етаж в остаряла кооперация в центъра на София и са по 252 кв. м. На техните адреси са регистрирани двете компании на досегашните притежатели – едната за съвещания по ръководство и стопанска активност, а другата за услуги, свързани с горското стопанство и дърводобива.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР