Лил протяга ръце към титлата след нов успех в Лига

...
Лил протяга ръце към титлата след нов успех в Лига
Коментари Харесай

"Лил" протяга ръце към титлата след нова лекция на Бурак Йълмаз

" Лил " протяга ръце към купата след нов триумф в Лига 1! " Мастифите " победиха с 3:0 " Ланс " като посетител в дербито на Севера, сложило началото на 36-ия кръг във френското състезание.

На " Стад Болар Делели " в воин за отбора на Кристоф Галтие още веднъж се трансформира Бурак Йълмаз. 35-годишният турски национал откри резултата още в 4' с гол от дузпа, отсъдена за фаул на Секо Фофана против Жонатан Бамба.

Снимка: Getty Images

В 35' домакините останаха с 10 души поради втори жълт картон на Клемен Мишлен, а Йълмаз удвои задатъка на своите единствено 5 минути по-късно със ужасно осъществяване. За нападателя това бяха попадения №14 и №15 от началото на сезона.

През втората част " Лил " довърши започнатото. Джонатан Дейвид постави точка на разногласието в 60', оформяйки класическата победа.

Снимка: Getty Images

Така " Лил " записа трети следващ триумф в дербито и удължи серията си без проваляне в него на 10 мача. Последната загуба на " мастифите " от " Ланс " е на 26 септември 2007 година - с 0:1 в 1/16-финалите за Купата на Франция. " Лил " не е губил от локалния си зложелател в Лига 1 от 29 април 2006 година, когато " Ланс " печели с 4:2.

С трите точки довечера " Лил " се приближи към първа шампионска купа в Лига 1 от десетилетие. През 2011 година отборът победи с Еден Азар, Жервиньо, Матийо Дебюши и Йоан Кабай в състава си.

Снимка: Getty Images

" Лил " оглавява Лига 1 с актив от 79 точки - 4 повече от " Пари Сен Жермен ", който гостува на " Рен " на следващия ден в своя мач от кръга /22:00 ч., директно по RING/ . " Монако " е трети със 71 точки, следван от " Олимпик " Лион със 70, като и двата отбора са с мач по-малко. " Ланс " заема шестата позиция с 56 точки и продължава борбата за присъединяване в Лига Европа.

В идващия кръг - предпоследен от акцията, " Лил " приема " Сент Етиен ", до момента в който " Ланс " е посетител на " Бордо ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР