Ликвидираният днес от френските сили за сигурност нападател в град

...
Ликвидираният днес от френските сили за сигурност нападател в град
Коментари Харесай

Обявиха подробности за нападателя във Франция

Ликвидираният през днешния ден от френските сили за сигурност нападател в град Требе, който взе заложници и умъртви трима души, се казва Редуан Лакдим и е на 26 години, от марокански генезис. Той е бил прочут на полицията за дребни престъпления.

" Следяхме го и смятахме, че не е радикализиран, само че той ненадейно мина към деяние ", съобщи пред публицисти френският вътрешен министър Жерар Колон, представен от " Франс прес ".

Мъжът е работил самичък, считат френските проверяващи. Той взе три жертви в три обособени нападения в южните градове Каркасон и Требе. Атаките му бяха избрани от управляващите като терористична демонстрация. При тях има и четирима ранени. 

Тази заран Лакдим е откраднал кола в град Каркасон, ранявайки водача й и убивайки един пасажер. След това е стрелял по служител на реда, който е бил с сътрудници, а след това е дошъл в Требе, на към 15 мин. път с автомобил и е взел заложниците в супермаркета, добавя Би Би Си.

Пред очевидци е декларирал връзка с " Ислямска страна ". Бил е тежко въоръжен. 

Стотици служители на реда от френските спецчасти бяха мобилизирани и дойдоха на мястото на заложническата рецесия в супермаркета през днешния ден. 

В изказване в интернет по-късно терористичната формация " Ислямска страна " пое отговорност за офанзивата и съобщи, че Лакдим е " нейн боец ". 

Специалисти за битка с тероризма водят следствието на случая. 

Френският президент Еманюел Макрон, който е през днешния ден на публична среща в Брюксел, съобщи, че ще се върне във Франция, с цел да наблюдава следствието на офанзивата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР