Ликвидирани са над 90% от личния състав на 64-а бригада

...
Ликвидирани са над 90% от личния състав на 64-а бригада
Коментари Харесай

Бригадата на убийците от Буча е загубила над 90% от състава си, разформират я

Ликвидирани са над 90% от персоналния състав на 64-а бригада на съветската войска, която извърши зверствата в украинския град Буча, заяви Униан с позоваване на Генералния щаб на украинските военни.

" 64-а обособена мотострелкова бригада на Източния боен окръг е изгубила над 90% от персоналния си състав – починали, ранени, дезертирали и уволнени вследствие на отвод да вземат участие в бойните дейности ", оповестяват от Генералния щаб.

През юли анализатори от американския Институт за проучване на войната разясниха, че Кремъл може да унищожи бригадата, с цел да скрие зверствата в Буча.

След нападението на Русия против Украйна на 24 февруари, част от обитаемоте места в Киевска област, измежду които и Буча, бяха окупирани от съветските военни. В началото на април градът беше освободен. Там бяха открити всеобщи гробове със стотици тела на локални поданици, в това число деца. По улиците и в домовете бяха открити убити хора, доста от които със следи от мъчения.   

Имало е опити доста от телата да бъдат изгорени.

По-късно кметът на Буча Анатолий Федорук съобщи, че окупаторите са умъртвили над 400 локални поданици. Все още  се откриват и нови тела на измъчвани хора в мазетата.

Руснаците са изнасилвали деца и възрастни. Група дами и девойки беше държана в мазе от съветските военни, които са правили редовно суксуално принуждение. Девет от дамите са бременни.

Междувременно президентът на Русия Владимир Путин похвали бригадата за проявен " подвиг и храброст “ и ѝ даде статут на " гвардейска ".
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР