Ликуд, партията на бившия израелски премиер Бенямин Нетаняху, на когото

...
Ликуд, партията на бившия израелски премиер Бенямин Нетаняху, на когото
Коментари Харесай

Ликуд сключи коалиционна сделка с крайнодясната Силен Израел

Ликуд, партията на някогашния израелски министър председател Бенямин Нетаняху, на който е предоставено да сформира новото държавно управление, подписа първото си съдружно съглашение с крайнодясната партия " Силен Израел ", съобщи Ройтерс, базирайки се на известие на Ликуд.

Споразумението не планува изцяло и дефинитивно образуване на ново държавно управление, само че дава на крайния националист Итамар Бен-Гвир, водач на " Силен Израел ", министерството на полицията и място в кабинета по въпросите на сигурността.

" Направихме огромна стъпка довечера към постигането на цялостно съдружно съглашение, към съставяне на напълно дясно държавно управление ", се споделя в изказване на Бен-Гвир.

 Ликуд, партията на Нетаняху, и нейните религиозни и крайнодесни съдружници реализираха безапелационна победа на изборите в Израел на 1 ноември, с което сложиха завършек на траялата съвсем четири години политическа неустойчивост в страната. Неговите старания за бързо сформиране на държавно управление обаче се срещнаха спънки и договарянията с съдружните сътрудници се проточиха.

Очаква се новото израелско държавно управление да е най-дясното в историята на страната и това да принуди Нетаняху да поддържа баланс сред обединението и западните си сътрудници.

Бен-Гвир е осъждан през 2007 година за подбудителство към антиарабски расизъм, за поддръжка на тероризъм и активизъм, ориентиран против ЛГБТ-общността. Той твърди, че към този момент не упорства за експулсиране на всички палестинци, а единствено на тези, които счита за предатели или терористи. Бен-Гвир е един от заселниците на Западния бряг, който Израел окупира през войната от 1967 година, и е съперник на опцията палестинците да имат своя страна.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР