Лихвите по ипотечните кредити в САЩ отново тръгнаха нагоре след

...
Лихвите по ипотечните кредити в САЩ отново тръгнаха нагоре след
Коментари Харесай

Търсенето на ипотечни кредити в САЩ падна до най-ниското си ниво от 22 г.

Лихвите по ипотечните заеми в Съединени американски щати още веднъж потеглиха нагоре след малко намаляване през май, а жилищният пазар към момента страда от неналичието на парцели за продажба.

В резултат на това търсенето на ипотечни заеми в страната продължава да спада.

Общият брой на заявките за ипотечни заеми се е намалил с 6.5% предходната седмица, спрямо миналата, съгласно сезонния показател на Mortgage Bankers Association (MBA). Търсенето е паднало до най-ниското си равнище от 22 години.

Средният лихвен % по 30-годишните ипотечни заеми с закрепени лихви е повишена до 5.40%, спрямо 5.33% преди този момент.

Търсенето на рефинансиране, което е най-чувствително на седмичните промени на лихвите, пада с още 6% за седмицата и е било със 75% по-ниско, в съпоставяне със същата седмица година по-рано.

По-голяма част от получилите ипотечни заеми имат по-ниски лихви, в съпоставяне със сегашните, а даже тези, които биха желали да вземат пари в брой от вкъщи си, избират втора ипотека вместо рефинансиране.

“Лихвите към момента са по-ниски в сравнение с преди четири седмици, само че остават задоволително високи, с цел да подтиснат интензивността при рефинансирането,” споделя пред CNBC Джоел Кан, икономист в MBA.

Заявленията за ипотека за закупуване на дом падат със 7% за седмица и са били с 21% по-малко, в съпоставяне със същата седмица година по-рано.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР