Лихвените плащания по британските държавни облигации са скочили с почти

...
Лихвените плащания по британските държавни облигации са скочили с почти
Коментари Харесай

Инфлацията подхранва скока на разходите по британския държавен дълг

Лихвените заплащания по английските държавни облигации са скочили с съвсем 40 на 100 предишния месец, защото галопиращата инфлация продължава да ускорява натиска върху държавното кредитиране, сочат публични данни, представени от ДПА.
Националната статистическа работа заяви, че заемите на държавното управление през юли са достигнали 4,9 милиарда английски лири.
Това е много над прогнозите на анализаторите, които предвиждаха заеми в размер на 2,8 милиарда английски лири.
Въпреки това заемите са били с 0,8 милиарда лири под нивото от същия месец на предходната година, само че са нарастнали с 5,9 милиарда английски лири във връзка с предпандемичните равнища от 2019 година, когато държавното управление разгласи остатък от 0,9 милиарда английски лири.
Лихвените заплащания по дълга са скочили през юли до 5,8 милиарда английски лири, което е доста нарастване по отношение на 3,5 милиарда английски лири през същия месец на предходната година и се дължи на покачването на показателя, отчитащ цените в търговията на дребно.
По-рано тази седмица английската статистика разгласи, че този показател се е повишил с 12,3 на 100, а по широкообхватният показател на потребителските цени е блъснал нов 40-годишен най-много от 10,1 на 100.
"Наясно съм, че покачващата се инфлация основава провокации за фамилиите и бизнеса и слага под напън държавните финанси, увеличавайки размера на средствата, които изразходваме за заплащане на лихвите по дълга ", съобщи финансовият министър Надим Захауи.
"За да подкрепи хората в тези сложни времена, държавното управление ще продължи да оказва поддръжка през идните седмици и месеци на тези, които имат най-голяма потребност като пенсионерите, хората с ниски приходи и тези с увреждания ", добави той.
"Ние прилагаме уравновесен метод: подсигуряваме държавните финанси, като в същото време предоставяме забележителна поддръжка на семействата ", акцентира Надим Захауи.
Правителствените разноски са нарастнали с 3,4 милиарда английски лири до 76,5 милиарда английски лири през юли по отношение на същия месец на предходната година, заяви Националната статистическа работа на Англия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР