Лига Европа 2 - така неофициално все още се нарича

...
Лига Европа 2 - така неофициално все още се нарича
Коментари Харесай

Идва ли Лига Европа 2?

Лига Европа 2 - по този начин импровизирано към момента се назовава най-новият интернационален клубен шампионат на УЕФА. От европейскатафутболна централа обявиха, че планът е утвърден и ще бъде включен в календара от 2021 година

Форматът на конкуренцията ще бъде като на Шампионска лига и Лига Европа - групова фаза и по-късно елиминации. В нея ще играят 32 тима. Квалификационните кръгове за групите ще са 4 и ще се организират през юли и август.

Единствената разлика в провеждането на шампионата ще е в определянето на класиралите се за 1/8-финали. Само спечелилите в 8-те групи ще бъдат сигурни участници в тях, а вторите и третите тимове в четворката ще играят плейоф за продължение напред.

Стартирането на новия шампионат ще докара до промени в Лига Европа. Отборите в групите на познатата ни конкуренция ще бъдат понижени от 48 до 32.

От УЕФА регистрират като огромен позитив, че Лига Европа 2 ще разреши на най-малко 34 страни от Стария континент да имат свои представители в европейските клубни шампионати.

" Ще има повече мачове за повече клубове и повече федерации ще са показани в груповите етапи ", обявиха от Централата.

Друга смяна, която УЕФА ще вкара от 2021 година е плейоф сред третите тимове в групите на Шампионската лига и вторите в Лига Европа. Победителите ще продължат напред във втория по мощ шампионат.

Шампионът в Лига Европа 2 ще се класира непосредствено за Лига Европа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР