Lidl представя иновативна арт инсталация като част от мащабната си

...
Lidl представя иновативна арт инсталация като част от мащабната си
Коментари Харесай

Lidl представя иновативна инсталация „Златна клетка за пластмаса“ в центъра на София

Lidl показва новаторска арт апаратура като част от огромната си тактика за понижаване на пластмасата. С атрактивна „ Златна клетка за пластмаса “, конфигурирана в границите на фестивала „ Culturama ” в София, веригата насочва обръщение за значимостта на запазване на околната среда и запазване на биоразнообразието. Инсталацията може да бъде забелязана на пл. Славейков в София до 15 юли 2023 година, а в дните от 18 юли до 15 август тя ще продължи да притегля внимание и пред Кино „ Кабана “ до Националния замък на културата в столицата.

Клетката за пластмаса е въодушевена от признака на тазгодишното издание на фестивала – птиците, и е в подтекста на изложбата „ Носталгия по Рая “ на Игната Василева, която може да се прегледа на пл. Славейков, като част от фестивала, до 15 юли. Всеки клиент, който се усеща съпричастен с идеята, може да влезе в клетката, както и да сканира QR кода, който ще го води до интерактивно видео, в които Lidl описват историята за своята ангажираност с опазването на околната среда и биоразнообразието. Мотото на компанията е, че мястото на птиците е на независимост, а пластмасата би трябвало да остане затворена. Затова, като част от концепцията на „ Златна клетка за пластмаса “, Lidl насочва посетителите на „ Culturama ” и към карта с обектите в страната, в които те могат да върнат използвани пластмасови бутилки и кенове и по този метод да станат част от решението на казуса. Линк към видеото може да откриете.

Посланието, отправено към посетителите на културния фестивал, е в синхрон с цялостната интернационална тактика за пластмасата на Schwarz Group, част от която е и Lidl - REset Plastic. Тя цели до 2025 година да понижи с 20% пластмасата в опаковките на продуктите ни лична марка на веригата, да ги направи оптимално рециклируеми и в тях да бъде вложен 25% рециклат.

За да извърши задачите си, през март тази година Lidl започва пилотен план за назад събиране на еднократни опаковки от питиета. Само за първите два месеца пластмасовите бутилки и кенове, върнати през автоматите на веригата, надминаха 1 100 000 броя. Събраните близо 27 тона бутилки ще бъдат предадени на българска рециклираща компания, а рециклираният материал ще бъде употребен в страната за производството на нови бутилки. Материалът е задоволителен за производството на повече от 6 млн. бутилки за вода 0,5l с 30% наличие на рециклат (rPET)*. Така ще се осъществя кръговият модел „ от бутилка в бутилка “, с помощта на който се понижава потреблението на нова пластмаса, пестят се запаси и се затваря виталният цикъл на суровините.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР