Лидл България публикува първия доклад в сектора на търговията, в

...
Лидл България публикува първия доклад в сектора на търговията, в
Коментари Харесай

Лидл България с първи доклад в бранша за приноса на компанията към обществото

" Лидл България " разгласява първия отчет в бранша на търговията, в който проучва въздействието от своята корпоративна обществено виновна активност върху обществото. Документът, направен от консултантската компания " PwC България ", обгръща интервала от 2017 до 2021 година.

Обобщените резултати от оценката демонстрират, че за 5 години " Лидл България " е вложила над 3,3 млн. лева в десетки обществено значими планове, дарения и спонсорства. Документът показва и изчерпателен разбор на действителното влияние от тези средства върху живота на хората.

„ Преди 5 години очертахме тактиката и задачите на нашата обществена отговорност в поддръжка на обществото. Определихме ги въз основата на изследване, което сподели какво е значимо за хората, с цел да водят един пълностоен метод на живот. Именно към значимите за тях неща фокусирахме нашите старания и насочихме обществено виновните си начинания. За да проучваме по какъв начин и в каква степен сме повлияли върху живота на хората, направихме тази оценка. Резултатите от нея демонстрират, че направените от Лидл България обществени вложения имат действителна и дълготрайна стойност за обществото – доста хора са трансформирали настройките си, придобили са нови умения и за доста от тях всичко това е довело до усъвършенстване в качеството на живот. Това ни радва извънредно доста и ни стимулира още повече да продължим напъните си в тази посока и да способстваме за пълноценния метод на живот на хората в страната “, показа госпожа Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на " Лидл България ".
https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/Lidl_SIE_Press_Visual.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 394 " /> Инфографика в
„ Това е първата оценка на обществено виновните интензивности, която сътворяваме за българска компания. Сигурен съм, че този разбор е от огромно значение както за " Лидл България ", по този начин и за нашия пазар като цяло. Докладът освен ни приближава до международните практики за проучване и оценяване на корпоративната обществена активност на фирмите, само че също по този начин е и основна крачка в посока прекосяване от чисто количествено установяване на приноса към обществото, към схващане на действителното влияние от обществените вложения на фирмите. С други думи към оценка на качествените промени, до които те водят “, сподели Савин Дянков, старши управител „ ESG услуги “ Югоизточна Европа, PwC.

Целият отчет може да бъде прегледан на.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/Lidl_Visual_Infographic.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 394 " /> Инфографика в
Резултатите от оценката на обществената активност на " Лидл България " демонстрират, че 163 222 души са придобили или усъвършенствали своите умения с помощта на самодейностите на компанията, а при 98 950 има смяна в качеството на живот. Едновременно с това, 156 756 души показват, че тази позитивна смяна е забележителна, а за 94 350 души е настъпила трайна промяна в метода на живот. В оценения интервал 2017 – 2021 година, главните обществено виновни начинания, дарения и спонсорства, осъществени от компанията, са ориентирани в посока здравословно хранене и спорт, учене и насърчаване на гении и поддръжка на локалните общности. Сред по-големите начинания се отличава програмата „ Ти и Lidl за по-добър живот “, която за 4 издания поддържа 96 плана от цялата страна с над 715 000 лева Към нея се прибавят още начинания като „ Дай късмет на балканката “, „ Lidl неделя в Музейко “ и други

Докладът, направен от " PwC България ", е създаден на база международно приетата методология Business for Societal Impact (B4SI). Тя е основана от London Business Group и се употребява от стотици водещи компании по света, с цел да формулират и измерят позитивното си обществено влияние. Измерването на резултата върху обществото става по дълбочина и тип на въздействието и по този метод демонстрира до каква степен дадена активност е от изгода за хората, до които е достигнала.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР