Лидл България предлага тази и следващата седмица 100 % български

...
Лидл България предлага тази и следващата седмица 100 % български
Коментари Харесай

В подкрепа на родното производство LIDL предлага 100 % български розови домати и био краставици в цялата верига магазини

Лидл България предлага тази и идната седмица 100 % български розови домати, био краставици и свежи подправки за салатата – магданоз и копър.

Освен вкусни и пресни, всички български плодове и зеленчуци, които се оферират във веригата, са със международен документ, тъй като компанията изисква от своите снабдители да оферират продукция от ферми със сертифицирани процеси по GLOBAL G.A.P. – най-популярният и публикуван стандарт за положителни селскостопански практики в света, поръчител за безвредно и стабилно земеделско произвеждане.

Създаден преди повече от 20 години, GLOBAL G.A.P. подсигурява надзор на процесите на земеделското произвеждане - от стадия на избора на семена или посадъчен материал през прибирането на реколтата и обработката на продукцията (сортиране, калибриране, пакетиране) до достигането й до клиента. Стандартът се концентрира върху обезпечаване на сигурността на продукта, надзор върху пестицидите, опазването на околната среда, ефикасна система за проследимост и обезпечаване на безвредни и здравословни условия на труд за служащите.

От 2018 година, Лидл България постанова документа Global G.A.P. като наложителен стандарт и за родните снабдители на плодове и зеленчуци, като за 2 години, веригата е помогнала финансово и логистично на доста от тях да получат документа.

„ Освен директните изгоди, GLOBALG.A.P. носи и добавена стойност на земеделските производители. На първо място, несъмнено, това е увеличение на доверието измежду потребителите. В чисто бизнес проект – усилват се добивите посредством разумен асортимент на семената и посадъчния материал. Сериозно преимущество е и намаляването на разноските при настъпване на хранителни произшествия и назад евакуиране посредством въвеждане на прецизни контролни процедури на хигиената и остатъчните пестициди. Наличието на сходно узаконяване обезпечава достъп до нови пазари и е зелена светлина за огромните хранителни вериги “, изясни доктор Климент Петров, Експерт Обучение и CIPRO.

Ежедневно в Лидл клиентите могат да избират от над 100 типа свежи плодове и зеленчуци, а в разгара на пролетта във всички магазини на LIdl те могат да открият висококачествени пресни български плодове и зеленчуци – от зелени салати, краставици и свеж лук до български гъби и подправки, като типа и количеството им варират всеки ден, внасяйки многообразие, прохлада и здраве на трапезата ни.

За Лидл България

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и участва в 32 страни. В България Lidl започва своята активност през 2010 година Днес компанията има 101 магазина в 48 града и близо 3000 чиновници.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР