Лидерство и цялостен подход към професионалното развитие на педагогическите специалисти,

...
Лидерство и цялостен подход към професионалното развитие на педагогическите специалисти,
Коментари Харесай

Иновациите в образованието събират български и международни експерти

Лидерство и повсеместен метод към професионалното развиване на педагогическите експерти, ученето посредством игра и STEAM образованието ще са във фокуса на националната конференция с интернационално присъединяване „ Умения за нововъведения в образованието “. Събитието ще събере над 250 шефове на учебни заведения, учители, представители на институции, неправителствени организации, просветителни специалисти, медии и други заинтригувани лица. То ще се организира на 24 и 25 ноември, в Интер Експо Център, София, а уредник е Център за креативно образование.

Очаква се форумът да даде благоприятни условия за разговор и продан на положителни практики в развиването на основни умения на учители и възпитаници с поддръжката на технологиите и новаторски способи на преподаване.  Ще бъде отделено внимание и на тематики като мотивацията за учене през целия живот, технологиите в поддръжка на приобщаващото обучение, STEM / STEAM образованието  и планово основаното учене, ученето посредством игра, както и социално-емоционалното обучение.

„ Учителите са в центъра на просветителната промяна. Технологиите и обезпечаването на физическата среда са единствено инструмент в техните ръце – поддръжката в професионалната подготовка на учители и шефове е основна за основаването на потомство от амбициозни и сериозно мислещи младежи. ” – споделя доктор Александър Ангелов, шеф на Център за креативно образование.

Събитието ще открие проф. доктор Галин Цоков, министър на образованието и науката.

В първия ден ще се проведат презентации и панелни полемики с водещи специалисти. Представители на Гугъл for Education ще покажат отчета си за Бъдещето на образованието.  Специален посетител ще бъде Сорен Томсен, началник на въздействието на стратегиите на LEGO® Education, Дания. Сорен Томсен е буен покровител на практическото образование като метод за вдъхновяване на децата. В международен мащаб той работи за въвеждане на ученето посредством игра като мотор на влияние върху образованието, което въодушевява и развива “строителите ” на бъдещето. Сред гостите ще бъдат и други интернационалните лектори като Олав Адами, създател на Fourcast for Education Белгия; Толга Йълдъръм, управител на интернационалните стратегии за галактическо образование Space Camp Turkey, Гонзало Санчес от Edpuzzle и други.

А в панелни полемики и през двата дни  ще се включат шефове и учители на учебни заведения и детски градини  от София, Пловдив, Бургас, Хасково, с. Цонево,  Видин, Карнобат, Свищов, Гоце Делчев, Русе, Габрово и други.

Във втория ден на конференцията в три зали ще се осъществят на практика работилници и презентации. В Зала Учене посредством игра гостите ще вземат участие в практическа работилница за шифроване и работа в екип с LEGO® Education за другите просветителни стадии. В залата Лидери в образованието ще се дискутират мотивацията и непрестанната подготовка на екипа. Ще се показа програмата за развиване на учебни водачи – Гугъл Certified Trainers, както и  практическа работилница „ Пътешествие за водачи “ с професионалния коуч Владимир Борачев. В Зала STEM и ПБО ще има открит урок по програмата “Умения за нововъведения ” на Intel, както и разнообразни презентации и демонстрации на тематики екологично обучение, електрически STEM картинг, изкуствен интелект и други.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР