Лидерската среща с Корнелия Нинова и взаимно изразеното желание за

...
Лидерската среща с Корнелия Нинова и взаимно изразеното желание за
Коментари Харесай

Борисов казал не на БСП за третия мандат, но репетира да за след изборите

Лидерската среща с Корнелия Нинова и взаимно изразеното предпочитание за разговор по значимите за обществото тематики не значи, че ГЕРБ ще поддържа програмен кабинет, образуван с мандата на Българска социалистическа партия, само че самата среща има значително значение за сформирането на властова конструкция след идващите предварителни избори.

Това отговори на въпрос на News.bg ръководителят на партия ГЕРБ Бойко Борисов след лидерската среща в Народното събрание, инициирана от мандатоносителя Българска социалистическа партия, на която с изключение на Борисов и домакинът Корнелия Нинова, участваха само водачите на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и този на " Български напредък " Стефан Янев.

" Отговорът е " не ". И " не " значи не ". Този диалог има смисъл за идващите избори. Защото в случай че се беше провел преди да се раздадат мандатите и всички партии, или тези, които намерят сечение, ние нямаше да предлагаме държавно управление, допускам и вторите, а при третия мандат щеше да бъде определено едно държавно управление вид Габровски ", съобщи Бойко Борисов.

" Ще пратя през изпълнителната комисия всички звена в страната да се произнесат. "

И друга изгода имало от срещата, счита Борисов: " Да върнем парламентарната република. Разговорите за ръководство би трябвало да са в Народното събрание. "

Борисов преповтори и изказаното и вътре на срещата свое предпочитание да бъде променено безапелационното решение на конгреса на ГЕРБ, забраняващо каквото и да е взаимно ръководство с ГЕРБ. Това обаче не значи да се прави коалиция със социалистите, безапелационен бе той.

" Не (да отпадне възбраната за коалиция - бел.ред.) да ни даде опция, когато сме в ей такава спешна обстановка, когато има експертно държавно управление, да участваме в диалози с всички, а не да би трябвало единствено водачът да взема решение дали да пристигна днеска или да не пристигна ", разясни експремиерът.

Борисов ще разпореди по въпроса да бъдат питани всички партийни структури по места.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР