Лидерската среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС отново се провали и

...
Лидерската среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС отново се провали и
Коментари Харесай

Борисов не отиде на т.нар. лидерска среща

Лидерската среща сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС още веднъж се провали и беше отсрочена без изясненост по кое време и дали ще се проведe.

Въпреки потвърждението на водача на ГЕРБ Бойко Борисов преди началото на пленарното съвещание, че ще се отзове на поканата за среща, той си потегли, без да беседва с представителите на ПП-ДБ.

Лидерската срещата трябваше да се организира през вчерашния ден и да постави начало на регулярни срещи всеки вторник сред управленията на двете обединения, подкрепящи държавното управление.

Вчера обаче тя беше отсрочена, а съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков изясни това с нуждата от „ стиковане на графици “.

Днес версията за отсрочване е „ логистични съображения “ на ГЕРБ, прецизираха от ПП-ДБ.

Дори идването на премиера Николай Денков не оказа помощ водачите на двете обединения да се съберат.

Денков остана 20-ина минути в кабинета на ръководителя на Народното събрание и си потегли, без да направи какъвто и да е коментар.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче счита, че каквото е имало да се свършва, е направено.

Тези лидерски срещи не са закрепени. Те могат да се организират и по три пъти дневно, в случай че е належащо. През вчерашния ден имаше няколко значими решения, които трябваше да се вземат и с господин Петков бяхме в непрекъсната връзка. Това не са някакви срещи, които да се трансформират в медийно събитие. Те са работни – в случай че има нещо да се прецизира. Вчера свършихме всичко, което имаше за днешния ден, сподели Борисов.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов го прикани да премисли позицията си.

Въпросът не е непрекъснато да сме в контакт, а да има структуриран развой на взимане на решения. От позиция на това да има ясни задължения – какво сме се разбрали, по какъв начин се случват нещата и по какъв начин се извършват тези задължения. Срещата, доколкото разбирам, още веднъж е отсрочена и моят апел е да оценим нуждата от структуриран разговор, на който да е ясно какви задължения са поети и по какъв начин се извършват. Това важи и за двете страни, разяснява Иванов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР