Лидерите от политиката и бизнеса, събрали се в швейцарския курорт

...
Лидерите от политиката и бизнеса, събрали се в швейцарския курорт
Коментари Харесай

Тръмп и Тунберг отново в схватката на идеен сблъсък, този път в Давос

Лидерите от политиката и бизнеса, събрали се в швейцарския курорт Давос , изслушаха през днешния ден противоположни послания за необуздания стопански напредък и нуждата от незабавни дейности, посредством които да се избегне международна климатична злополука, в изявленията на американския президент Доналд Тръмп и шведската активистка Грета Тунберг пред Световния стопански конгрес, съобщи ДПА.

" Сега не е време за скептицизъм, в този момент е време за оптимизъм. Страхът и подозренията не са добър метод на мислене ", съобщи Тръмп пред аудиторията, в която бе и Тунберг.

" За да прегърнем опциите на утрешния ден, би трябвало да отхвърлим пророците, които непрестанно предсказват крах и апокалипсис ", сподели президентът на Съединени американски щати в речта си, в която нито един път не употребява думите " климат " или " световно стопляне ".
 
Donald Trump labels those who warn people about climate change " perennial prophets of doom " as Greta Thunberg sits in the audience.
— euronews (@euronews)

Тръмп разгласи, че Съединени американски щати ще се причислят към новата международна самодейност за засаждане на 1 трилион дървета през настоящото десетилетие , и изрази убеденост, че у чените ще намерят решение на най-належащите международни проблеми.



Излизайки на трибуната малко след него, Тунберг взе наприцел речта му.
 
In Davos, all eyes will be on any exchanges between Donald Trump and Greta Thunberg.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР