Лидерите от групата на седемте богати страни (Г-7) и НАТО

...
Лидерите от групата на седемте богати страни (Г-7) и НАТО
Коментари Харесай

Лидерите на Г-7 и НАТО ще опитат да засилят натиска върху Русия

Лидерите от групата на седемте богати страни (Г-7) и НАТО би трябвало да се опитат на срещите си идната седмица да засилят натиска върху Русия поради войната ѝ против Украйна, само че също да заявят ясно, че остават обезпокоени от Китай. Това обявиха през вчерашния ден високопоставени източници от администрацията на Съединени американски щати, представени от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според тях НАТО ще разгласи нова подготвеност за запазване на европейската сигурност, а присъединяване във форума на алианса на водачите на Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея и Япония ще покаже, че войната в Украйна не отклонява вниманието от Китай. Очаква се ръководителите от Г-7 да вземат ограничения срещи " насилническите стопански практики " на Китай, които през последните години стават още по-агресивни, сподели един от американските представители.

Друг източник от администрацията във Вашингтон сподели, че " войната на Русия против Украйна придаде подтик на нашето партньорство по света ". Но съгласно него новата стратегическа идея на НАТО, която се чака да бъде утвърдена в Мадрид, ще се отнася за заканите както от Русия, по този начин и от Китай.

Президентът Джо Байдън отпътува в събота за Германия за среща с другите водачи от Г-7 в палат край Гармиш-Партенкирхен, след което ще се насочи към Мадрид за конгрес на НАТО, на която ще разгласи стъпки за подсилване на европейската сигурност.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще направи по видеовръзка послание към двата форума, в което ще очертае военните проекти и потребностите на страната му от оръжейни доставки, съобщи Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР