Лидерите от Европейския съюз прекъснаха срещата си на върха, която

...
Лидерите от Европейския съюз прекъснаха срещата си на върха, която
Коментари Харесай

Лидерите от ЕС прекъснаха срещата на върха, преговорите продължават във вторник

Лидерите от Европейския съюз прекъснаха срещата си на върха, която стартира в неделя и продължи около 20 часа. В договарянията за избор на нови ръководители на основните европейски институции не е реализиран консенсус. Търсенето му ще продължи във вторник, като съвещанието тогава стартира в 11 ч. българско време.

Агенция Ройтерс, базирайки се на дипломатически източници, заяви, че Кристалина Георгиева ще оглави Европейския съвет. Според информацията Франс Тимерманс щял да поеме руля на Еврокомисията, белгийският министър председател Шарл Мишел да управлява външната политика, а Манфред Вебер - Европейския парламент. Мария Габриел също е спрягана за външен министър на Общността.

След спирането на срещата българският министър председател Бойко Борисов отхвърли да разяснява публикуваната информация. Той съобщи, че дефинитивни решения към момента не са взети. А Кристалина Георгиева си имала " прелестна работа в Световната банка ". " За нея има смисъл да бъде ръководител на Европейската комисия. И доста сътрудници повдигнаха това като тематика ", разясни министър-председателят. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР