Лидерите от Европейския съюз и Арабската лига се събраха на

...
Лидерите от Европейския съюз и Арабската лига се събраха на
Коментари Харесай

Миграцията и сигурността са във фокуса на първата среща между ЕС и Арабската лига

Лидерите от Европейския съюз и Арабската лига се събраха на своята първа среща на върха и дадоха обещание да засилят съдействието в битката с тероризма и да противодействат на противозаконната миграция, предадоха АП и ДПА.
 

Домакинът - египетският президент Абдел Фатах ас Сиси, прикани за по-твърди дейности против тероризма. " Опасността от тероризма е публикувана в целия свят като нездравословна злина ", сподели Сиси пред водачите в курорта Шарм ел Шейх. " Днес ние имаме огромна потребност да укрепим нашето съдействие против тази заплаха и да бъдем единни против тази злина, която не може да бъде оправдана под никакво име ", съобщи той.
 БГНЕС
Сред тематиките на двудневната среща са тероризмът, европейските паники по отношение на миграцията от Африка и Близкия Изток и очакванията на арабските страни за увеличение на вложенията.-->
 

Във встъпителното си изявление Сиси предложи европейско-арабско съдействие в " безвредна " миграция . " Сътрудничеството сред двата района е належащо, с цел да се подсигурява безвредна и законна миграция по метод, който ще извърши няколко взаимни интереса. Това би трябвало да върви ръка за ръка с битка против трафика на хора като част от старания за битка против презграничната проведена престъпност ", съобщи той.
 БГНЕС
Миграцията присъстваше и в изявлението на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск . " Ние би трябвало да работим дружно - страни на генезис, прекосяване и предназначение, с цел да разрушим бизнес модела на контрабандистите и трафикантите, които подмамват хората на рискови пътувания и подхранват модерно иго ", съобщи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР