Лидерите на западните държави поздравиха Украйна за националния ѝ празник

...
Лидерите на западните държави поздравиха Украйна за националния ѝ празник
Коментари Харесай

Със стомана и смелост. Западните лидери отбелязаха 6 месеца война с още помощ за Украйна

Лидерите на западните страни поздравиха Украйна за националния ѝ празник и дадоха обещание да продължат да я поддържат във войната, която Русия стартира против нея.

Украйна 31 години от независимостта си след разпада на Съюз на съветските социалистически републики. Националният празник съответствува с навършването на шест месеца от началото на съветската военна инвазия в Украйна.

“Бруталната съветска война хвърля тъмна сянка върху този 24 август ”, сподели немският канцлер Олаф Шолц . “Сърцата ни са тези, които заплащат за съветския боен гнет с животите си всеки ден. ”

Шолц добави, че страната му ще продължи да доставя на Украйна оръжия и да образова украински бойци, ще ускори глобите и ще подкрепи Украйна финансово за създаване на разрушени градове и села. По-рано немското държавно управление, че ще даде 500 млн. евро военна помощ на Украйна.

Френският президент Еманюел Макрон сподели, че Франция ще поддържа Украйна.

“Вместо за празненства, през днешния ден мислим за жертвите и за бойците ”, сподели Макрон. “Смелостта и устойчивостта на вашия народ. Защитата на суверенитета и независимостта на Украйна е отбрана на стабилността на нашия свят. ”

Британският министър председател Борис Джонсън беше единственият европейски водач, който посети Киев на 24 август. Той удостовери поддръжката на Обединеното кралство за Украйна и даде обещание Лондон да продължава да дава “всяка допустима военна, икономическа и филантропична помощ. ”

“Днес независимостта на Украйна още веднъж е застрашена. И народът ѝ се бие със стомана и храброст да отбрани домовете и фамилиите си и да резервира правото си да взема решение своята орис в своята лична страна ”, сподели Джонсън. “Никога не съм се съмнявал нито за миг, че Украйна ще завоюва, тъй като никоя мощ на земята не може да надвие патриотизма на 44 милиона украинци. ”

Докато Джонсън беше в Киев английското държавно управление заяви, че Обединеното кралство ще даде на Украйна още 54 млн. лири военна помощ.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи за Украйна от началото на войната на 24 август.

“Украинците въодушевиха света с изключителната си храброст и отдаденост на свободата ”, сподели той. “Те устояват уверено пред лицето на пълномащабното навлизане на Русия. ”

Украйна може да продължи да разчита на поддръжка от НАТО, сподели генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг .

“Украинските въоръжени сили и целият украински народ демонстрират голяма храброст и насоченост. Под водачеството на президента [Володимир Зеленски] вие сте музи за света ”, сподели той. “Украйна би трябвало да надделее и Украйна ще надделее. ”

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде обещание европейска помощ за възобновяване на Украйна.

“Вие се борите да запазите своя суверенитет и да отбраните свободата си пред чистата експанзия. Никога няма да можем да се мерим с жертвите, които вие вършиме всеки ден ”, сподели Фон дер Лайен. “Но можем и ще стоим до вас. Заедно с вас ще построим още веднъж вашите градове, тухла по тухла, ще посеем отначало вашите полета, семе по семе. ”

Председателят на европейския съвет Шарл Мишел удостовери уговорката на Европейския съюз към независимостта и териториалната целокупност на Украйна.

“Вие се борите да отбраните своята татковина, да отбраните бъдещето на страната си и бъдещето на децата си ”, сподели той. “Но вие се борите и да отбраните нашите общи европейски полезности. ”

Украйна под риск от нови съветски офанзиви. Празненствата в Киев и други огромни градове бяха неразрешени, а президентът Володимир Зеленски предизвести украинците да останат бдителни.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР