Лидерите на Унгария и Словакия заявиха днес, че споделят необходимостта

...
Лидерите на Унгария и Словакия заявиха днес, че споделят необходимостта
Коментари Харесай

Фицо изрази подкрепа за Орбан в преговорите с ЕС за финансиране на Украйна

Лидерите на Унгария и Словакия обявиха през днешния ден, че споделят нуждата от преправяне на проекта на Европейски Съюз за даване на финансова помощ на Украйна, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12425
Агенцията отбелязва, че това евентуално може да бъде от изгода за унгарския министър председател, който предишния месец провали напъните на блока да утвърди финансирането за опустошената от войната страна.

След двустранни диалози в Будапеща словашкият министър председател Роберт Фицо съобщи, че е склонен с позицията на Орбан, че Европейски Съюз не би трябвало да финансира планувания пакет от помощи за Киев в размер на 50 милиарда евро (54 милиарда долара) от общия бюджет на блока, като повтори тезата на Орбан, че войната в Украйна не може да бъде решена с военни средства.

" Изслушахме доста деликатно предложенията, които министър-председателят (Орбан) към този момент показа по отношение на преразглеждането на бюджета и помощта за Украйна, и ще повторя, че ги считаме за рационални и рационални ", сподели Фицо.

Това става в миг, когато Европейски Съюз се пробва да избави пакета за финансиране на Украйна, който Орбан блокира през декември. Този ход разгневи доста от водачите на блока, които се стремяха да обезпечат на Киев непрекъснат паричен поток за идващите четири години.

За решенията, засягащи бюджета на Европейски Съюз, се изисква единогласие, а Орбан беше единственият от 27-те водачи на блока, който гласоподава срещу финансирането.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР