Лидерите на трите партии, партньори на ПП в управляващата коалиция,

...
Лидерите на трите партии, партньори на ПП в управляващата коалиция,
Коментари Харесай

Партньорите на ПП във властта бесни на Кирил Петков - научили от медиите, че ще ги води в Украйна

Лидерите на трите партии, сътрудници на Политическа партия в ръководещата коалиция, са в цялостно незнание за идното пътешестване на българската делегация, водена от премиера Кирил Петков за Украйна, научи Епицентър. Бг.

ЛИДЕРИТЕ НАУЧИЛИ ОТ МЕДИИТЕ ЗА ХРУМКАТА НА ПРЕМИЕРА

Корнелия Нинова, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Слави Трифонов разбрали от медиите, че Петков има желание да посети воюващата страна, съпроводен от сътрудниците си в ръководството След като съобщил това първо пред Тв камерите, Петков пуснал СМС-и на съдружните си сътрудници което те приели като извънредно пренебрежение и неуважение на съдружната връзка и правилата за взимане на общи решения по такива значими въпроси.

Слави Трифонов, който от дълго време е на нож с премиера и двамата към този момент не си приказват, решил да прати Балабанов, който е ниско равнище във взимАнето на партийни решения, с цел да покаже пренебрежението си към хрумката на премиера. " Това е обезверен ход на Петков, който желае по този метод да реши вътрешно-коалиционните несъгласия. Но нищо няма да реализира, тъй като никой няма да промени позициите си от едно вървене до Украйна ", разясниха пред Епицентър.бг от Има Такъв Народ.

ХРИСТО ИВАНОВ ОТКАЗВА ДА СЪПРОВОДИ ПЕТКОВ

Христо Иванов и Атанас Атанасов се чудели кого да пратят в делегацията, тъй като не знаели нито с кого ще се среща Петков, нито къде ще отиде. " Със сигурност аз няма да вървя ", съобщи Христо Иванов. Атанас Атанасов, за който се чу преди ден, че се стяга да пътува за Украйна, също към този момент давал заден. Правителстреният аероплан ще бъде цялостен с каски и бронежилетки, както разгласи самият министър председател, само че не е ясно къде ще разтоварят, обявиха за Епицентър. бг от ръководещата коалиция.

НИНОВА ТВЪРДО ПРОТИВ

В Българска социалистическа партия също са в потрес от концепцията на Петков. И те научили за нея от медиите. Категорично ясно е, че вицепремиерът Корнелия Нинова няма да съпровожда премиера. Ръководството на партията ще реши на следващия ден на какво равнище да бъде нейното посланичество в делегацията и дали въобще би трябвало да пращат собствен човек в Украйна. Социалисти разясняват, че това посещаване е безогледно, голословно и с него няма да настъпи смяна в алените линии, които те няма да прекрачат на никаква цена. За Нинова е по-важно да резервира политическата си физиономия на неотстъпчив и кардинален водач на Българска социалистическа партия, в сравнение с да приглася на неуравновесеното държание на Кирил Петков, споделят от Българска социалистическа партия.

" Защо Петков ще върви в Украйна, питат се мнозина. Тезата му, че желал да се снабди с осведомено мнение за обстановката там, граничи с нелепостта ", разясняват в правитествени кръгове.

" По-голяма нелепост Киро не може да измисли, написа в в Facebook някогашният вътрешен министър Богомил Бонев и прибавя: " Като имаш кураж и искаш осведомено мнение, иди в Донецк, Луганск и Мариупол. Иди там, където осем години хората са подложени на геноцид от нацистите.
Няма да получиш осведомено мнение при самите нацисти ".

Според Ивайло Калфин " толкоз по-зле за ръководещите, в случай че чакат да отидат в Киев, с цел да схванат какво се случва ". Бившият вицепремиер е безапелационен, че в държавното управление " би трябвало да имат позиция, само че тя не би трябвало да се употребява за вътрешнополитически цели някой да се разбере с някого ".

ПРОВАЛ НА КОАЛИЦИОНННИЯ СЪВЕТ

Темата за пътуването в Украйна трябваше да бъде предмет на спор и в утрешния лидерски съдружен съвет. Там обаче решения все по-трудно се взимат. Кирил Петков към този момент е изгубил доверието на Има Такъв Народ. До скоро на препоръките Слави Трифонов " участвал " виртуално посредством телефона си, само че след различията с Петков, престанал да си комуникира с него. Тошко Йорданов също към този момент отхвърля да върви на тези съвещания след демонстрация на нападателно държание от страна на премиера към него. И партията се съставлява " лидерски " от Виктория Василева.

ПРЕМИЕРЪТ С АГРЕСИВНИ ИЗБЛИЦИ КъМ ПАРТНЬОРИТЕ

Все по-малко предпочитание да върви на съдружните сбирки имал и Атанас Атанасов, който също изпитал на гърба си неуравновесения темперамент на Петков. Засега нервните прояви на премиера издържал Христо Иванов, само че и той споделял, че на " това би трябвало да се постави " край. Затова и през днешния ден от Демократична България обявиха, че към този момент не желаят привикване на този формат, въпреки че тяхно бе желанието за тази колекция в първия работен ден след Великден. От дясната групировка обявиха, че не виждат смисъл от това съвещание откакто предходната седмица в Народното събрание пропадна тяхното проекто-решение за изпращане на оръжие на Украйна. " Няма смисъл да организираме съдружен съвет във вторник ", разгласи през днешния ден Христо Иванов. Десните ще пробват другата седмица да вкарат още веднъж решението за оръжия за Украйна в Народното събрание, без да е минало през съдружния съвет. А това към този момент обезсмисля съществуването на подобен консултативен орган, който да координира законодателната активност на управля вашите.

Единственият стабилизиращ детайл в съдружната формула е ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която обаче я изрично, че няма да съобщи позицията на партията, даже и това да коства живота на държавното управление.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР