Лидерите на страните от НАТО удължиха мандата на ръководителя на

...
Лидерите на страните от НАТО удължиха мандата на ръководителя на
Коментари Харесай

Столтенберг остава генерален секретар на НАТО още една година

Лидерите на страните от НАТО удължиха мандата на ръководителя на алианса Йенс Столтенберг с още една година, заяви Агенция Франс Прес.

" За мен е чест решението на държавните и държавните ръководители на НАТО да удължат мандата ми като общоприет секретар до 30 септември 2023 година Тъй като сме изправени пред най-голямата рецесия в сигурността от едно потомство насам, ние сме единни, с цел да запазим Алианса си мощен и хората ни в сигурност ", написа Столтенберг в Twitter.

В сряда NRK заяви, че норвежкото министерство на финансите се приготвя за опцията Столтенберг да не поеме до края на годината поста на шеф на Централната банка на страната, както беше планувано по-рано. Самият Столтенберг, запитан от кореспонденти дали би могъл да остане на поста общоприет секретар на НАТО поради актуалната обстановка в Европа, съобщи, че това решение ще зависи от страните от организацията. Преди това той неколкократно удостовери, че има намерение в края на годината да стартира работа като шеф на Централната банка на Норвегия. Според Норвежката телеграфна работа представители на няколко страни от блока са се пробвали да убедят Столтенберг да остане на поста общоприет секретар, в това число и откакто е станала известна новината за назначението му за шеф на Централната банка.

Новото предопределение на Столтенберг беше оповестено при започване на февруари. Тогава източници обявиха, че той ще поеме поста „ към 1 декември”, откакто изтече мандатът му като общоприет секретар на Алианса на 1 октомври.

Настоящият шеф на банката Ойстейн Олсен ще се пенсионира този месец на 70-годишна възраст. Столтенберг ще бъде отпред на Централната банка в продължение на шест години. От 1 март до встъпването му в служба банката краткотрайно ще бъде ръководена от вицепрезидента Ида Уолдън Бахе. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР