Лидерите на страните от G7 приеха заключителна декларация в края

...
Лидерите на страните от G7 приеха заключителна декларация в края
Коментари Харесай

Лидерите на G7 приеха заключителна декларация

Лидерите на страните от G7 одобриха заключителна декларация в края на срещата си, която се организира във френския Биариц, съобщи радио ”Свободна Европа ”.
В документа се споделя, че при полемиките е проявено устойчиво единение сред участниците и положителен дух. Постигнати са съглашения по няколко основни въпроса, макар първичните упования, че няма да има обща декларация на участниците в срещата и че тя ще се окаже неуспех.

Лидерите декларират устрема си към открита и обективна интернационална търговия и опазване на стабилността в международната стопанска система. Посочва се, че Световната комерсиална организация би трябвало по-ефективно да пази интелектуалната благосъстоятелност и по-бързо да намира решения на противоречивите въпроси сред страните.

G7 ще упорства през 2020 година да се реализира съглашение за комерсиалните мита в границите на Организацията за икономическо съдействие и развиване.

По отношение на Иран са дефинирани две цели: да не се допусне Техеран да сътвори нуклеарно оръжие и да се укрепи мирът в района.

По отношение на спора в Източна Украйна водачите на Франция и Германия се ангажират да провеждат през околните седмици среща на Нормандската четворка с присъединяване на Украйна и Русия.

Във връзка с напрежението в Хонконг водачите на Голямата седморка удостоверяват значимостта на китайско-британската декларация от 1984 година, като приканват участниците в акциите и администрацията на Хонконг да заобикалят деянията на принуждение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР