Лидерите на страните от Г-7, които са най-богатите демократични държави

...
Лидерите на страните от Г-7, които са най-богатите демократични държави
Коментари Харесай

Страните от Г-7 имат план за $600 милиарда срещу китайския Един пояс, един път

Лидерите на страните от Г-7, които са най-богатите демократични страни в света, поеха уговорката да наберат сумата от $600 милиарда частни и обществени средства в границите на пет години. По този метод ще се финансират инфраструктурни планове в разрастващите се страни и ще се появи опция на китайска световна икономическа самодейност за трилиони долари, наречена " Един пояс, веднъж ".

Основната цел на новия проект е да се ускори натиска над Китай и да се упражни политическо и комерсиално въздействие посредством солидни вложения в нововъзникващите стопански системи, написа Politico.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и други водачи на Г-7 дадоха нов старт на инфраструктурния план за разрастващите се страни, като той към този момент се споделя " Партньорство за световна инфраструктура и вложения ", стана ясно на годишната среща на т- нар " Група на седемте ", която се организира в Германия.
 Европейски Съюз се изправя против Китай със лична версия на
Европейски Съюз се изправя против Китай със лична версия на " Един пояс, веднъж "

Брюксел приготвя капиталова стратегия за разрастващите се страни, с цел да понижи въздействието на Пекин

Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати ще активизират $200 милиарда под формата на безплатни средства, федерални фондове и частни вложения в продължение на пет години, с цел да поддържат планове в страни с ниски и междинни приходи, ориентирани към разрешаване на проблеми с, свързани с изменението на климата, както и за възстановяване на световното здраве, равенството сред половете и цифровата инфраструктура.

" Искам да бъда явен. Това не са дарения или щедрост. Това е инвестиция, която ще донесе възвращаемост на всички ", разяснява Байдън.

" Европа ще активизира €300 милиарда по плана през същия интервал, с цел да построи устойчива опция на китайската самодейност " Един пояс, веднъж ", която китайският президент Си Дзинпин започва през 2013 година, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

За своите проекти приказваха и водачите на Италия, Канада и Япония, някои от които към този момент бяха оповестени настрана. Френският президент Еманюел Макрон и английският министър председател Борис Джонсън не участваха на този диалог, само че техните страни също вземат участие в плана.

Инвестиционната скица на Китай включва стратегии за развиване в над 100 страни, ориентирани към основаване на съвременна версия на " Пътя на коприната " от Азия до Европа.

Първоначалният проект на американския президент Джо Байдън, обвързван със срещата на Г-7, имаше обилни цели, сързани с изменението на климата. Те, въпреки и към момента присъстващи в диалозите, отидоха на по-заден проект, поради напъните за битка с световната рецесия с цените на горивата, изострена от войната.

Германската среща на най-богатите демокрации имаше за цел да удостовери и битката на водачите против изменението на климата, само че през днешния ден най-силните в света като че ли бяха по-фокусирани върху свалянето на цените на петрола и газа, в сравнение с от незабавното понижаване на излъчванията.

Много от европейските страни към този момент анулират проектите си да спрат изгарянето на въглища, до момента в който търсят нефт и, за наслада на фирмите за изкопаеми горива, се стремят да похарчат милиарди евро за създаване на терминали за полутечен газ.
 Южна Африка се трансформира в опция на Европа на съветските въглища
Петият максимален експортьор на въглища в света се трансформира в опция на Европа на съветските въглища

Като се има поради енергийната взаимозависимост на Европейски Съюз от Русия, решението на блока да спре вноса на въглища от страната, е смело
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР