Лидерите на страните от Европейския съюз се споразумяха спешно да

...
Лидерите на страните от Европейския съюз се споразумяха спешно да
Коментари Харесай

ЕС спешно осигурява противовъздушна отбрана на Украйна

Лидерите на страните от Европейския съюз се споразумяха незабавно да обезпечат противовъздушна защита на Украйна. 27-те са в Брюксел за специфичен Европейски съвет. След приема на краля на Белгия нощес те организираха конферентен диалог с Володимир Зеленски. Освен Украйна, евролидерите разискаха и връзките сред Европейския съюз и Турция.

27-те взеха решение също да засилят глобите против Иран след ракетното нахлуване на Техеран над Израел. Днес тематика на диалозите ще бъде конкурентоспособността на Европа на световната сцена и тактиката за бъдещето на единния пазар.

„ Осъждаме нападението, подхванато от Иран против Израел. Решихме да наложим наказания против Иран. Това е явен сигнал, който желаеме да изпратим. Искаме да създадем всичко, с цел да защитим цивилното население. Смятаме, че е доста значимо да създадем всичко допустимо, с цел да изолираме Иран, да се ангажираме със страните от района, с цел да подкрепим мирния развой. Санкциите ще бъдат ориентирани към фирмите, които са заети с производството на дронове и ракети ”, изясни ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР