Лидерите на шестте страни от Западните Балкани подписаха днес три

...
Лидерите на шестте страни от Западните Балкани подписаха днес три
Коментари Харесай

Лидерите на страните от Западните Балкани подписаха три споразумения

Лидерите на шестте страни от Западните Балкани подписаха през днешния ден три съглашения за подвижност на срещата на върха на Берлинския развой, съобщи „ Локално “. Договорите разрешават пътешестване с персонална карта в района, взаимно признание на академични дипломи и професионални квалификации, съобщи БНР.

Споразуменията бяха подписани от министър-председателя на Сърбия Ана Бърнабич, министър-председателите на Северна Македония Димитър Ковачевски, министър-председателя Дритан Абазович на Черна гора, Еди Рама на Албания, босненския министър председател Зоран Тегелтия и министър-председателя от Косово Албин Курти.

На срещата присъстваше немския канцлер Олаф Шолц и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, както и на генералния шеф на Съвета за районно съдействие Майлинда Брегу.

БГНЕС напомня, че съгласно Шолц, Берлинският развой освен може да даде подтик на капацитета на района, само че и да форсира неговия път към Европейския съюз.

Шолц акцентира, че това е значимо за облекчение на контактите в района в най-широк смисъл и за създаване на интегрирано бъдеще без вътрешни граници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР