Лидерите на Продължаваме промяната - Демократична България призоваха вицепремиерът и

...
Лидерите на Продължаваме промяната - Демократична България призоваха вицепремиерът и
Коментари Харесай

В отговор на ГЕРБ: Лидерите на ПП-ДБ призоваха Мария Габриел да не връща празна папка

Лидерите на " Продължаваме промяната - Демократична България " приканиха вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел да не връща празна директория, когато на следващия ден получи мандат за сформиране на държавно управление. Апелът им е в отговор на декларираното от ГЕРБ ултимативно искане за равнопоставност в ръководството.

" Премиерът в оставка акад. Николай Денков и съпредседателите на обединяването дадоха своя отговор на договарящите от ГЕРБ, които им им дадоха още няколко часа пролонгация, с цел да премислят позициите си при шерването на отговорността в бъдещото ротационно държавно управление. Утре Мария Габриел може да вземе мандата, нищо не допуска, че може да се взривява каквото и да било. Призовавам Борисов и Габриел да продължим ръководството и да не вкарваме страната в рецесия и следващи избори ", съобщи Кирил Петков.

" Заедно с ГЕРБ-СДС изработихме един обстоен документ. Не разбирам за какво в този момент подписването на такова съглашение се слага под подозрение ", сподели Христо Иванов.

Никога даже и в случай че погледнем бурния опит от Царство България, в никакъв случай не е имало такава политическа рецесия, каквато имаше последните 2 години, напомни той и акцентира, че регулаторите, битката с корупцията и сигурността стоят в основите на проектоспоразумението, на което работят с ГЕРБ-СДС в последните дни.

Всичко ще остане на хартия, в случай че в регулаторите няма самостоятелни хора, добави Асен Василев.

Призовавам Бойко Борисов да се намеси, тъй като той взема крайните решения. Имаме план за съглашение и личен състав за държавно управление, съобщи от своя страна Атанас Атанасов.

 

Целия брифинг можете да видите във видеото:

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР