Лидерите на полските опозиционни партии подписаха коалиционно споразумение, което излага

...
Лидерите на полските опозиционни партии подписаха коалиционно споразумение, което излага
Коментари Харесай

Лидерите на опозиционните партии в Полша подписаха коалиционно споразумение след колективна победа на изборите

Лидерите на полските опозиционни партии подписаха съдружно съглашение, което излага пътна карта за ръководство на нацията над идващите четири години

От Асошиейтед прес, 10 ноември 2023 година, 6:28 ч.

ВАРШАВА, Полша -- Лидерите на полските опозиционни партии подписаха съдружно съглашение в петък, че излага пътна карта за ръководство на нацията през идващите четири години.

Партиите групово завоюваха болшинството от гласовете на националните избори предишния месец. Техният претендент за идващ министър-председател е Доналд Туск, някогашен министър-председател, който управлява най-голямата от опозиционните партии, центристката Гражданска платформа.

Туск сподели, че партиите работиха, с цел да подпечатат съглашението си преди празника на Деня на независимостта в събота, добавяйки, че „ Искахме да покажем, че сме подготвени да поемем отговорност за нашата татковина. “

Говорейки преди церемонията по подписването в полския парламент, Туск сподели, че съглашението ще предложи набор от „ указателни знаци и рекомендации “ за държавното управление, което се надява да управлява.

Консервативната партия, която ръководи Полша през последните осем години, Право и правдивост, завоюва повече гласове от която и да е обособена партия, само че няма болшинство и няма евентуален съдружен сътрудник.

Президентът Анджей Дуда все пак даде първи късмет на министър-председателя Матеуш Моравецки от Закона и правораздаването да се опита да сформира държавно управление.

Повечето коментатори споделят, че Моравецки задачата е обречена и те считат, че Дуда го е подслушвал, с цел да покаже преданост към Закона и справедливостта, партията, с която е съдружник. камарата, Сейма и Сената — ще се съберат за първи път идващия понеделник.

Според конституцията Моравецки ще има две седмици, с цел да показа кабинет на президентът, а по-късно още двама, с цел да го показват на Сейма, да изнесат политическа тирада и да се изправят пред избор на доверие. Само той не успее, както се чака, ще има късмет Сеймът да показа собствен личен претендент.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР