Лидерите на Конгреса на САЩ от Демократическата и Републиканската партия

...
Лидерите на Конгреса на САЩ от Демократическата и Републиканската партия
Коментари Харесай

САЩ договарят ново финансиране за правителството, за да не спре работа през февруари

Лидерите на Конгреса на Съединени американски щати от Демократическата и Републиканската партия показаха законопроекта за краткотрайно финансиране, за който се споразумяха, съобщи Ройтерс.

С него се предотвратява частичното прекъсване на работата на федералното държавно управление на президента Джо Байдън, който е демократ.

Лидерът на демократическото болшинство в Сената - горната камара на Конгреса на Съединени американски щати Чък Шумър разгласи съглашението в публично изказване.

Инвеститорите са недоверчиви, лихвите се усилват Параметрите на съглашението Съгласно краткотрайната мярка, която ще финансира работата на държавното управление на Съединени американски щати, два крайни периода за избрани държавни структури се удължават до 1 март и 8 март. 

Досега някои федерални организации, в това число министерството на превоза, разполагаха с финансиране до 19 януари, до момента в който други, като министерството на защитата, имаха краен период на финансиране 2 февруари, напомня Ройтерс.

" Постигнатата двупартийна договореност разрешава на Съединени американски щати да реши извънредно съществени проблеми както в страната, по този начин и в чужбина ", съобщи Шумър, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че в консултациите по правенето на законопроекта са взели участие и водачът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл, различен републиканец - ръководителят на Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) Майк Джонсън и водачът на малцинството на републиканците в Камарата на представителите Хаким Джефрис. Шумър означи, че на следващия ден в Сената " ще стартира процедура по приемането " на законопроекта. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР