Лидерите на Гърция и Турция се договориха да подобрят двустранните

...
Лидерите на Гърция и Турция се договориха да подобрят двустранните
Коментари Харесай

Гърция и Турция се договориха да подобрят двустранните отношения

Лидерите на Гърция и Турция се договориха да подобрят двустранните връзки, напрегнати поради разногласието в Източно Средиземно море и миграционната рецесия.

За отзивите в Гърция от срещата на премиера Кириакос Мицотакис с турския президент Реджеп Ердоган, която се състоя в Истанбул.

" Поставихме основите за възстановяване на двустранните ни връзки ",заяви гръцкият министър председател Мицотакис след срещата си с турския президент Ердоган. Тя се организира в Истанбул, като в границите на два часа двамата водачи разговаряха на четири очи.

Пред двете страни като членове на НАТО има доста провокации, цялото човечество е изправено пред събитията в Украйна и двете страни Гърция и Турция изявиха предпочитание да си сътрудничат, макар различията по доста въпроси, акцентира гръцкият министър председател от Истанбул.

Атина и Анкара упорстват да се обезпечат филантропични коридори, както за доставка за помощи на украинските жители, по този начин и за тяхната евакуация.
Според гръцкия министър председател има опция за съдействие с Турция и във връзка с незаконните мигранти, които доближават до егейските острови.
Сред тематиките на срещата сред Мицотакис и Ердоган се очакваше да бъде и въпроса за енергийните доставки за Гърция през турска територия, само че от гръцка страна не се оповестява за контрактувани гаранции, разясняват медиите в Атина.

На фотографията: Президентът на Турция Реджеп Ердоган (вляво) и министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР