Лидерите на Г-7 проведоха спешно видеоконферентно заседание след безпрецедентната атака

...
Лидерите на Г-7 проведоха спешно видеоконферентно заседание след безпрецедентната атака
Коментари Харесай

Страните от Г-7 са готови да вземат мерки след безпрецедентната атака на Иран срещу Израел

Лидерите на Г-7 организираха незабавно видеоконферентно съвещание след невижданата офанзива на Иран против Израел. Срещата беше председателствата от италианския министър председател Джорджа Мелони, чиято страна е ротационен ръководител на Г-7, предадоха Франс прес и Ройтерс.

На нея водачите на Г-7 обявиха, че са подготвени да вземат ограничения против Иран в отговор на новите му дестабилизация дейности. Това се споделя в тяхно официално съобщение след срещата, публикувано от италианското ротационно председателство на Г-7.

" Ние настояваме Иран и неговите съдружници да прекратят офанзивите си и сме подготвени да вземем нови ограничения в този момент в отговор на новите дейности за дестабилизация “, декларират водачите на Съединени американски щати, Канада, Англия, Франция, Германия, Италия и Япония.

Те също по този начин показват цялостната си поддръжка за Израел и неговия народ и удостоверяват уговорката си в поддръжка на сигурността на Израел.

„ С дейностите си Иран направи още една крачка към дестабилизацията на района и рискува да провокира неконтролируема районна ескалация. Това би трябвало да се избегне “, акцентират водачите на Г-7 и декларират подготвеност да работят за стабилизиране на обстановката в Близкия изток, съобщи Ройтерс.

Лидерите на Г-7 се ангажираха също да засилят съдействието си за даване на повече филантропична помощ на палестинците в Газа, се споделя още в официалното съобщение от срещата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Те също по този начин поемат уговорката да засилят съдействието си, с цел да се постави завършек на рецесията в Газа, включително и чрез продължение на напъните за неотложно и стабилно преустановяване на огъня и освобождение на заложниците, държани от " Хамас ", се споделя в текста на официалното съобщение.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР