Лидерите на Франция, Германия и Полша ще проведат извънредни разговори

...
Лидерите на Франция, Германия и Полша ще проведат извънредни разговори
Коментари Харесай

Полша обяви извънредна среща за Украйна в петък в Берлин

Лидерите на Франция, Германия и Полша ще проведат изключителни диалози за Украйна в Берлин в петък, заяви полският министър председател Доналд Туск след полемики по въпроса във Вашингтон, съобщи Агенция Франс Прес. 

Полша, един от най-твърдите съдружници на Украйна, на няколко пъти е призовавала западните си сътрудници да усилят разноските за военна помощ, до момента в който Киев дава отпор на съветската инвазия. 

Полският президент и министър председателят на страната се срещнаха с американския водач Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в във Вашингтон през вчерашния ден, малко откакто той разгласи незабавен краткотраен пакет за Украйна. 

" В петък ще бъда в Берлин с френския президент и с немският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 за диалози за тази обстановка ", сподели полският министър-председател Доналд Туск.

Той дефинира като " незабавна и непланирана " срещата на Ваймарския триъгълник – формат за съдействие сред Франция, Германия и Полша, основан през 1991 година, отбелязва БНР.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР