Лидерите на формацията „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев

...
Лидерите на формацията „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев
Коментари Харесай

Кирил Петков и Асен Василев стават народни представители от родните си Пловдив и Хасково

Лидерите на групировката „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков и Асен Василев ще бъдат народни представители, надлежно, от Пловдив и от Хасково, техните родни градове. Петков и Василев обявиха това пред ЦИК. Двамата отстъпват места на идващите в листите от 24-и и 23-и регион в София-град.

Всички 22-ма кандидат-депутати, определени в два региона, показаха пред ЦИК от къде ще осъществят мандатите си. Обобщава репортерът Цветелина Стоянова:

От тримата определени в два региона от ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова влиза от Русе и освобождава депутатски място в Разград за Гюнай Хюсмен. Бившият здравен министър Костадин Ангелов ще е народен представител от Велико Търново. Отстъпва място във Варненската листа, а ексобразователният министър Красимир Вълчев избра Стара Загора пред Шумен.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова уточни пред ЦИК, че ще е народен представител от София. Така на нейно място във Варна влиза Борислав Гуцанов. Кристиян Вигенин избра Ямбол пред Пловдив.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ избра да съставлява Шумен и освободи позиция в Кърджали, която обезпечава депутатско място за Павлин Кръстев, пети в листата там. Делян Пеевски ще е народен представител от Благоевград. На негово място във Велико Търново влиза Йордан Цонев, който пък се отхвърли да е народен представител от Пазарджик.

Сценаристите Филип Станев и Ивайло Вълчев от партия "Има подобен народ ", определени също в два региона, още през вчерашния ден се отхвърлиха да са депутати със заявление до ЦИК. Така освободиха места за идващите от листите във Варна и Добрич, Бургас и Сливен, а Тошко Йорданов от "Има подобен народ " ще е народен представител от Пловдив-град. Освободи място за идващия в листата на Пловдивска област.

Костадин Костадинов - водач на партия "Възраждане ", избра родната Варна, което обезпечава наличие в парламентарната група за неговия заместител Иван Русчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР