Лидерите на Европейския съюз ще се срещнат в сряда, за

...
Лидерите на Европейския съюз ще се срещнат в сряда, за
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС ще обсъдят санкциите срещу Иран след атаката срещу Израел

Лидерите на Европейския съюз ще се срещнат в сряда, с цел да обсъдят усилване на глобите против Иран след ракетната офанзива на Техеран против Израел.

27-те национални водачи на блока ще проведат среща на върха в Брюксел, до момента в който международните сили се пробват да предотвратят по-широк спор в Близкия изток, повече от шест месеца след началото на войната сред Израел и подкрепяната от Иран палестинска въоръжена формация Хамас.

Израел не сподели по какъв начин ще отговори на съботната офанзива, само че водачите на Европейски Съюз приканиха да се прояви въздържаност, като в същото време алармира готовността си да затегне глобите против Техеран.

„ Европейски Съюз е подготвен да предприеме спомагателни ограничаващи ограничения против Иран, изключително във връзка с безпилотни летателни апарати и ракети “, се споделя в план на изказване преди срещата на върха на Европейски Съюз.

Лидерите също по този начин " изрично и недвусмислено " ще осъдят иранската офанзива, ще потвърдят още веднъж уговорката си към сигурността на Израел и ще призоват всички страни да предотвратят по-нататъшна ескалация.

Първият посланик на блока Жозеп Борел сподели във вторник, че Европейски Съюз ще се приготви да затегне глобите си против Иран и външните министри на Европейски Съюз би трябвало да продължат работата в понеделник.

Борел сподели, че няколко членки на Европейски Съюз са предложили разширение на режима на наказания, който се стреми да ограничи доставките на ирански дронове за Русия, с цел да включи даването на ракети и да покрие доставките до ирански подставени лица в Близкия изток.

Някои страни от Европейски Съюз също предложиха наказания против Корпуса на гвардейците на революцията на Иран, само че Борел повтори позицията на Европейски Съюз, че корпусът може да бъде избран като терористична организация единствено в случай че народен орган в Европейски Съюз откри, че групата е взела участие в терористична активност.

Съединените щати и други западни държавни управления се надяват, че новите стопански наказания против Иран ще оказват помощ в убеждаването Израел да ограничи обсега на своето възмездие.

Иран стартира офанзивата в събота в отговор на удара на 1 април против посолството му в Дамаск, за който упрекна Израел. Израел стартира военната си атака в Газа след смъртоносната офанзива на Хамас против Израел на 7 октомври.

Конфликтът в Газа разкри разликите сред страните от Европейски Съюз, като някои застанаха повече на страната на Израел, а други по-силно подлагаха на критика държанието на Израел и подчертаха ужасната филантропична обстановка в Газа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР