Лидерите на Европейския съюз се съгласиха в сряда да наложат

...
Лидерите на Европейския съюз се съгласиха в сряда да наложат
Коментари Харесай

ЕС ще наложи нови санкции на иранските производители на дронове и ракети

Лидерите на Европейския съюз се съгласиха в сряда да наложат нови наказания на иранските производители на дронове и ракети поради невижданата офанзива на Техеран против Израел през уикенда, заяви ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел късно в сряда, добавяйки, че новите наказания ще бъдат ориентирани към компании, които създават дронове и ракети.

Паралелно Катар преоцени ролята си на медиатор сред Израел и Хамас, откакто претърпя рецензии, сподели неговият министър председател в сряда. Това идва в миг, когато западните сили се пробват да разубедят Израел от ескалация на районни вражди в отговор на иранската офанзива.

Иран споделя на Съединени американски щати, че не търси " разгръщане на напрежението "

Първият посланик на Иран сподели, че страната му е споделила на Съединените щати, че не се стреми към ескалация след невижданата офанзива против Израел.

Ислямската република извърши първата си директна офанзива против Израел, стреляйки с дронове и ракети през уикенда, като възмездие за въздушния удар на 1 април против консулството на Техеран в Дамаск.

Външният министър Хосейн Амир-Абдолахян, който е в Ню Йорк, с цел да участва на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, сподели, че страната му се е " пробвала да каже ясно на Съединените щати ", че Иран " не търси разширение на напрежението в района ", той се споделя във видео, оповестено от неговото министерство.

Амир-Абдолахиан сподели, че Иран е общувал с Вашингтон " преди и след " да стартира офанзивата си против Израел, добавяйки, че не възнамерява спомагателни дейности.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР