Лидерите на двете най-големи сили в ЕС, Германия и Франция,

...
Лидерите на двете най-големи сили в ЕС, Германия и Франция,
Коментари Харесай

Меркел и Макрон обещаха да помогнат на Италия да се справи с кризата с мигрантите

Лидерите на двете най-големи сили в Европейски Съюз, Германия и Франция, дадоха обещание през днешния ден да оказват помощ на Италия да се оправи с всеобщия приток на мигранти, идващи с лодки от Северна Африка, съобщи ДПА.

Германската канцлерка Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила и френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила направиха това изказване след среща с италианския министър председател Паоло Джентилони в Триест.

Над 100 000 бежанци са прекосили Средиземно море от началото на годината. 84 на 100 от тях са пристигнали в Италия, сочат данни на Международната организация по миграция (МОМ).

"Ние поддържаме и желаеме да покажем поддръжка към Италия ", съобщи Меркел след тристранната среща. Тя похвали напъните на Италия за приемане на мигрантите и прикани за общи дейности на Европейски Съюз за битка против трафика на хора, за стабилизиране на Либия и за стимулиране на икономическия напредък в страните на генезис на мигрантите.

Макрон акцентира разликата сред хората, които имат учредения да желаят леговище, като бежанците от Сирия, и икономическите мигранти. "Франция ще направи повече при посрещането на бежанци, само че "не можем одобряваме мъже и дами, които идват в нашите страни по стопански аргументи ", акцентира френският президент.

Макрон, Меркел и Джентилони разговаряха Триест преди среща на върха със страните от Западните Балкани, която ще се концентрира върху районното съдействие и очакванията им за присъединение към Европейски Съюз. През последните седмици Италия приканва на все по-висок апетит за по-голяма взаимност на европейско ниво при шерване на бремето по приема на мигрантите, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР